Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Pri bombovom útoku na katolíckej omši prišli o život traja ľudia

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MANILA - Pri nedeľnom bombovom útoku na katolíckej omši na južných Filipínach zahynuli najmenej traja ľudia a ďalších sedem utrpelo zranenia, uviedli úrady. TASR informuje na základe správy agentúry AFP.

K explózii došlo počas pravidelnej bohoslužby v telocvični Štátnej univerzity Mindanao v Marawi, najväčšom moslimskom meste v krajine, uviedol regionálny policajný šéf Allan Nobleza. Štátna univerzita Mindanao vydala vyhlásenie, v ktorom odsúdila "akt násilia". Univerzita pozastavila vyučovanie a do areálu nasadila viac bezpečnostných pracovníkov.

"Sme solidárni s našou kresťanskou komunitou a so všetkými, ktorých táto tragédia zasiahla," uviedla univerzita. K incidentu došlo po piatkovom nálete filipínskej armády, pri ktorom prišlo o život 11 islamistických militantov z organizácie Dawlah Islamiyah na ostrove Mindanao. Armáda v sobotu informovala, že skupina plánovala podniknúť útoky v provincii Maguindanao del Sur. Nobleza uviedol, že polícia vyšetruje, či nedeľný výbuch súvisí s piatkovým leteckým útokom.

Viac o téme: BombaFilipínyObeteÚtok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu