Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Agresívny útok na LBTI komunitu: Trojica mužov zmlátila muža s previazaným dúhovým šálom, útok odsúdil aj minister vnútra!

Útok na muža s dúhovou vlajkou odsúdil aj český minister vnútra
Útok na muža s dúhovou vlajkou odsúdil aj český minister vnútra (Zdroj: Instagram/BUDQueer)

ČESKÉ BUDĚJOVICE – Juhočeskí policajti prešetrujú incident troch mužov na iného muža, ktorý bol údajne napadnutý kvôli dúhovej vlajke, ktorú si uviazal okolo krku. Útok už odsúdil aj český minister vnútra Vít Rakušan.

Incident sa stal v piatok v centre Českých Budějovíc. Útočníci muža niekoľkokrát udreli do tváre. Informácie potvrdila aj organizácia BUDQueer na sociálnej sieti, ktorá sa venuje téme LGBTI. Podľa dostupných informácií najskôr mužovi nadávali, no neskôr došlo aj k spomínanému fyzickému útoku. „Skončil so zjazvenou a zašitou tvárou,“ upresnili v príspevku na Facebooku.

Tomáš Taraba pred rokovaním vlády o aktuálnych témach (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

„Sme znechutení a smutní, že v našom meste sa niečo také môže stať. Už dlhodobo vnímame, že sa queer ľudia u nás necítia bezpečne. Nechceme sa báť chodiť po uliciach. Je potrebné tento problém riešiť,“ dodal autor príspevku.

Prípad vyšetrujú už českobudějovickí policajti ako trestný čin výtržníctva. Nevylučujú však, že právnu kvalifikáciu ešte prehodnotia. Vyzvali preto svedkov nehody, aby im nahlásili bližšie informácie. Útok odsúdil aj český minister vnútra Vít Rakušan, podľa ktorého sú podobné motivované útoky neprípustné. „Pokiaľ je dôvodom iná sexuálna orientácia, rasa, farba pleti, politické vyznanie, vek, pohlavie alebo jazyk, považujem to za obzvlášť odsúdeniahodné. Hnutie STAN a ja osobne podporujeme takú zmenu trestného zákonníka, ktorá by tresty za tieto útoky sprísnila,“ dodal na sociálnej sieti X.

Viac o téme: útok LGBTIAgresívny útokVít Rakušan
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu