Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Bomba na školskom internáte v Rači sa nenašla: Kraj konanie odsudzuje

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Topky:Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Bombová hrozba v priestoroch strednej odbornej školy a internátu na ulici Na Pántoch v bratislavskej Rači, ktoré museli v pondelok (18. 12.) evakuovať, sa nepotvrdila. Potvrdila polícia i Bratislavský samosprávny kraj (BSK), ktorý je zriaďovateľom školy.

"Prehliadka priestorov sa skončila s negatívnym výsledkom," uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Silvia Šimková s tým, že predmetnou udalosťou sa naďalej intenzívne zaoberajú. Polícia však vykonala potrebné opatrenia i úkony. 

archívne video

Vyjadrenie riaditeľky školy Ing. Márie Katreniakovej k nahláseniu bomby na škole (Zdroj: Topky/Maarty)

Bratislavský kraj zabezpečil pre obyvateľov internátu počas večernej evakuácie a bezpečnostnej prehliadky internátu náhradné priestory na Rybničnej ulici. "Bratislavský samosprávny kraj ostro odsudzuje šírenie poplašnej správy," zdôraznila hovorkyňa BSK Lucia Forman. Vyhrážky školám a internátom opätovne odsúdila aj Študentská rada stredných škôl (ŠRSŠ).

Dochádza k tomu pravidelne

Upozorňuje, že k takýmto priestupkom dochádza v posledných týždňoch pravidelne. "Sme pobúrení zo skutočnosti, že aj pred vianočnými sviatkami, keď stredoškoláci prežívajú zásadný stres v škole, ale aj doma, musia čeliť vyhrážkam tohto typu," konštatuje rada vo svojom vyhlásení.

Rada verí, že kompetentné orgány situáciu v najbližšom čase vyriešia. SRSŠ zároveň požiadala o stretnutie s vedením Ministerstva vnútra SR. Zriaďovateľov škôl vyzýva, aby k situácii pristúpili rozvážne a zodpovedne, študentov, aby sa riadili pokynmi zriaďovateľov škôl a bezpečnostných zložiek. 

Viac o téme: InternátHrozbaPolícia BombaRača
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu