Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Po silnom zemetrasení na Filipínach hlásia dotrasy: Varovanie pred cunami odvolali

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

MANILA – Zemetrasenie s magnitúdou 7,6 nastalo v sobotu pri pobreží ostrova Mindanao na juhu Filipín. Vydali po ňom varovanie pred prívalovými vlnami cunami.

Aktualizované 19:35 Po sobotňajšom silnom zemetrasení v južnej časti Filipín už nehrozia prívalové vlny, oznámilo Tichomorské centrum varovanie pre cunami (PTWC). Oblasť medzitým zasiahli viaceré dotrasy. Správy o veľkých škodách alebo obetiach sa zatiaľ neobjavili. 

Zemetrasenie s magnitúdou 7,6 nastalo pri východnom pobreží ostrova Mindanao asi hodinu a pol pred polnocou miestneho času. Otrasy vychádzali z hĺbky 32 kilometrov, vyplýva z údajov amerického geologického úradu USGS. Najsilnejší dotras mal podľa nich magnitúdu 6,4.

Otrasy zeme nastali o 22.37 h miestneho času (15.37 h SEČ) pri východnom pobreží ostrova v hĺbke 32 kilometrov, vyplýva z predbežných údajov amerického geologického úradu USGS.

Tichomorské centrum varovanie pre cunami (PTWC) oznámilo, že na základe magnitúdy a miesta otrasov sa očakávajú cunami na juhofilipínskych ostrovoch a v častiach Indonézie, Palau a Malajzie.Filipínske úrady odporučili obyvateľom provincií Surigao Del Sur a Davao Oriental na východnom pobreží ostrova Mindanao, aby sa okamžite presunuli na vyššie položené miesta alebo do vnútrozemia.

Viac o téme: CunamiVarovanieZemetrasenie Filipíny
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu