Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Krádež pred vianočným stromčekom: Zlodej ukradol peniaze pre charitu! Odhalil ho kamerový záznam

Zlodej (42) v Brne na námestí Slobody kradol peniaze na charitu
Zlodej (42) v Brne na námestí Slobody kradol peniaze na charitu (Zdroj: Facebook/Městská policie Brno, oficiální stránka)

BRNO – Počas víkendu sa odohrala v brnenskej metropole nehorázna krádež. Zlodej sa snažil svojím pričinením okradnúť chudobných o časť peňazí, ktoré dostávajú každé Vianoce v rámci charity. Tento priam neľudský čin spáchal previnilec za bieleho dňa a priamo pred vianočným stromčekom.

archívne video

Dvojica najprv okradla ťažko postihnutého seniora, potom ďalšieho dôchodcu (Zdroj: Facebook/Polícia - Bratislavský kraj)

Aj české Brno patrí medzi mestá, ktoré sa pripravujú na vianočné sviatky. Na námestí Slobody už stojí vysoký vianočný stromček, pod ktorým zorganizoval Červený kríž finančnú zbierku. Do pokladničky pre charitu môžu náhodní okoloidúci vložiť ľubovoľnú sumu peňazí. Istý muž sa však rozhodol pre pravý opak. 

Koncom minulého týždňa dostala mestská polícia v Brne hlásenie, že v nedeľu dopoludnia (26. novembra) videli otec so synom neznámeho muža, ktorý ukradol peniaze z pokladničky pred vianočným stromčekom na námestí Slobody. Podľa ich vyjadrenia mal mať pri sebe neznámy predmet, ktorým sa mu podarilo z pokladničky vytiahnuť dve bankovky. 

Trápna historka 

"Policajti dostali od svedka podrobný opis zlodeja aj smer, ktorým z námestia odišiel. Navyše ho zaznamenali aj kamery. Netrvalo dlho a zlodeja našla policajná hliadka neďaleko námestia. Išlo o muža (42) z Vyškovska. Podľa výpovede pokladničku len obdivoval, pretože mu vraj pripomínala domček jeho babičky," vyjadrila sa hovorkyňa mestskej polície Brno Jana Pokorná.  

Dokonca sa snažil oklamať policajtov tým, že do pokladničky vopchal drevenú špajdľu len preto, aby bankovky zasunul hlbšie a nikto ich nemohol ukradnúť. "Preriekol sa, že potreboval peniaze na nové topánky. Na zázname kamery je navyše jasne vidieť jeho manipulácia a pokus o vytiahnutie bankoviek z pokladničky. Strážnici preto zavolali príslušníkov štátnej polície, ktorí prípad prebrali," doplnila hovorkyňa na záver.

Viac o téme: ZlodejBrnoČeská republikaNámestie SlobodyCharitaKrimi
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu