Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Nemecko vydá do Talianska muža podozrivého z vraždy svojej expriateľky

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LIPSKO - Súd v nemeckom meste Naumburg v stredu rozhodol vydať do Talianska 22-ročného Filippa Turettu, ktorý je podozrivý z vraždy svojej bývalej priateľky Giulie Cechettinovej. Tento čin vyvolal v Taliansku pobúrenie. Informuje agentúra AP a spravodajského servera Südtirol News.

Turetta bol na úteku od 11. novembra, keď ho naposledy spozorovali počas hádky s 22-ročnou Cecchettinovou. Videozáznam zachytil aj jeho fyzický útok na túto ženu. Jej telo v viacerými bodnými ranami našli v sobotu 18. novembra neďaleko jazera Lago di Barcis v regióne Furlansko-Júlske Benátky na severovýchode Talianska.

archívne video

Pojednávanie na súde v prípade vraždy študenta Daniela Tupého (Zdroj: Topky/Maarty)

Bol zatknutý počas víkendu

Turetta bol zatknutý počas víkendu neďaleko Lipska a v súčasnosti je vo väzbe v meste Halle. Všetky tri mestá - Naumburg, Lipsko i Halle - sa nachádzajú v spolkovej krajine Sasko-Anhaltsko. Talianske médiá pátranie po tejto dvojici sledovali. Turetta údajne odmietol prijať rozhodnutie svojej priateľky na ukončenie vzťahu, píšu médiá s odvolaním sa na vyjadrenia priateľov a rodiny tejto dvojice.

Stredajšie rozhodnutie súdu bude posunuté nemeckému ministerstvu spravodlivosti, ktoré následne požiada rezort vnútra o vydanie Turettu. Polícia medzičasom zaistila nôž s 12-centimetrovou čepeľou, rukavice a mobilný telefón, ktoré našla v Turettovej taške. V prípade noža by mohlo ísť o vražednú zbraň, píše Südtirol News. Tašku polícia našla v čiernom vozidle Fiat Punto, ktoré zastavila v sobotu večer neďaleko Lipska.

Viac o téme: VraždaNemeckoTalianskoExpriateľka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu