Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Nové desivé zábery zo 7. októbra: Hamas uniesol rukojemníkov do nemocnice v Gaze

Hamas mal odvliecť rukojemníkov do nemocnice Šífa.
Hamas mal odvliecť rukojemníkov do nemocnice Šífa. (Zdroj: X/IDF)

GAZA - Izraelská armáda v stredu vtrhla do nemocnice Šífa v pásme Gazy. Dnes je už jasný dôvod tejto operácie! Teroristická organizácia Hamas tam vraj po 7. októbri ukryla rukojemníkov. Izraelská armáda zverejnila zábery, ktoré to dokazujú.

Izraelská armáda zverejnila kamerový záznam, ktorý ukazuje, že Hamas v deň svojho veľkého útoku na Izrael zobral rukojemníkov do nemocnice Šífa v meste Gaza. Videá sú dôkazom toho, že islamistická teroristická organizácia využívala areál kliniky „ako teroristickú infraštruktúru v deň masakru“, uviedli v spoločnom vyhlásení izraelské vojenské a spravodajské služby. Videá nie je možné nezávisle overiť.

Hamas skrýva zbrane a agentov medzi civilnou infraštruktúrou, školami a mešitami a jeho základne sú v nich zložito zabudované (Zdroj: Twitter/Israel Defense Forces)

Na záberoch vidno, ako údajného rukojemníka tlačia do izby na nemocničnom lôžku s viditeľným poranením ruky. Druhého údajného rukojemníka ťahá po chodbách zdravotného strediska niekoľko ozbrojených mužov. Podľa hovorcu izraelskej armády Daniela Hagariho dvaja rukojemníci pochádzajú z Nepálu a Thajska. Armáde sa ich zatiaľ nepodarilo vypátrať. "Nevieme, kde sú," povedal Hagari. Thajsko a Nepál zatiaľ na informácie nereagovali.

Izraelské ozbrojené sily zaútočili v stredu na najväčšiu nemocnicu v pásme Gazy, kde majú podozrenie na to, že sa tam nachádzalo operačné stredisko radikálneho islamského hnutia Hamas. Klinika je už z veľkej časti evakuovaná. Podľa izraelských informácií vojaci teraz objavili 55 metrov dlhý tunel pod nemocnicou a sklad zbraní.

7. októbra teroristi z Hamasu a ďalších skupín uniesli pri útokoch v izraelskej pohraničnej oblasti približne 240 rukojemníkov do pásma Gazy. Podľa ministerstva zahraničných vecí v Thajsku je medzi unesenými 25 thajských občanov. Izraelská vláda nedávno uviedla, že počet unesených Nepálčanov bol päť. Celkovo boli unesení občania z 26 krajín.

Pred niekoľkými dňami našla izraelská armáda v pásme Gazy telá dvoch izraelských rukojemníkov. Podľa vojenského hovorcu Daniela Hagariho ich našli v rôznych budovách neďaleko komplexu Šífa. Jednou z nich bola aj 19-ročná vojačka. Podľa Hagariho, na rozdiel od toho, čo tvrdí Hamas, nebola zabitá pri izraelskom útoku.

Spravodajské informácie ukázali, že 19-ročnú ženu „zavraždil v nemocnici Šífa terorista Hamasu“, povedal Hagari bez upresnenia. Podľa správy z patológie mala pri izraelskom útoku utrpieť zranenia, ktoré neboli život ohrozujúce. Tieto informácie nebolo možné zatiaľ overiť.

Viac o téme: NemocnicaRukojemníciGazaHamas
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu