Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Agresívny 75-ročný vodič uháňal na diaľnici v protismere: Narazil do protiidúceho auta s malým dieťaťom!

Vodič išiel na diaľnici v protismere, je podozrivý zo všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti
Vodič išiel na diaľnici v protismere, je podozrivý zo všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti (Zdroj: Policie ČR)

PLZEŇ - Z všeobecného ohrozenia z nedbanlivosti a ťažkého ublíženia na zdraví z nedbanlivosti Polícia ČR podozrieva vodiča, ktorý v piatok večer išiel po diaľnici D5 v protismere a na 129. kilometri v smere na Prahu sa zrazil s protiidúcim autom.

Požitie alkoholu alebo drog u vodiča pred jazdou bolo pri jeho ošetrení v nemocnici vylúčené. Polícia o tom dnes informovala na sociálnej sieti X. Pri nehode boli podľa piatkových informácií záchrannej služby dvaja ľudia ľahko zranení. Diaľnica bola v mieste nehody kompletne sprejazdnená až dnes v skorých ranných hodinách.

Vyjadrenie Petra Pellegriniho po pietnej spomienke pri príležitosti Dňa boja za slobodu a demokraciu (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

Podľa policajtov sedemdesiatpäťročný vodič vozidla Land Cruiser na výjazde na diaľnicu D5 nerešpektoval dopravné značenie, vošiel do protismeru a krátko pred 19.00 h sa na 129. kilometri zrazil s protiidúcim vozidlom Land Rover. Šoférovala ho štyridsaťpäťročná žena a spolu s ňou išla v aute maloletá spolujazdkyňa. Po náraze ich auto skončilo mimo diaľnice v trávnatom svahu, opísala nehodu policajná hovorkyňa Eva Červenková.

"Všetci účastníci nehody boli prevezení na lekárske ošetrenie. U vodiča bolo ošetrením v lekárskom zariadení vylúčené požitie alkoholu a iných omamných a psychotropných látok," doplnila hovorkyňa.Hovorca krajskej záchrannej služby Vítězslav Sladký v piatok ČTK po nehode povedal, že ľahko boli zranení dvaja ľudia, dieťa a 75-ročný cudzinec, ktorý vošiel do protismeru. Oba zdroje potvrdili, že cudzinec bol agresívny a nechcel sa nechať odviezť na vyšetrenie na ambulancii. Diaľnica bola za priechodom Rozvadov na Tachovsku po nehode zhruba tri hodiny uzavretá v smere na Plzeň a Prahu, okolo 22.00 h bolo možné miestom prechádzať pravým jazdným pruhom.

Viac o téme: Česká diaľnicaPolicie ČROhrozenie verejnosti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu