Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Škandál nórskeho ľavicového politika: Kradol v obchode! Šokujúce je, že to nebolo po prvý raz

Bjornar Moxnes kradol v obchode.
Bjornar Moxnes kradol v obchode. (Zdroj: profimedia.sk)

OSLO - Nórsky politik Bjornar Moxnes (41) si jednoducho nemôže pomôcť. V lete sa dostal na titulky, keď na medzinárodnom letisku v Osle ukradol pár drahých slnečných okuliarov Boss. Teraz kradol znova. Celkovo päťkrát siahol v supermarkete po syre a lososovi a „zabudol“ zaplatiť.

Tak ako v lete, aj teraz si Moxnes vzal PN-ku. Moxnes bol predsedom socialistickej strany „Červení“ až do škandálu s krádežami v júli. Od roku 2017 bol poslancom strany. Do roku 2021 bol dokonca jediný. Vo všeobecných voľbách v roku 2021 však strana získala sedem kresiel a Moxnes sa stal členom parlamentného výboru pre zahraničné veci a obranu.

archívne video

Podvodník pripravil seniorku o celoživotné úspory (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Po škandále s okuliarmi sa v lete vzdal funkcie predsedu strany. Ale poslancom a členom výboru je dodnes.

Minulý týždeň bol Moxnes nahlásený polícii, že v supermarkete kradol celkovo päťkrát. Noviny VG ho následne kontaktovali. Súhlasil s videorozhovorom. Osobné stretnutie odmietol, pretože to nemohol urobiť pre svoj zdravotný stav. Vo videorozhovore pre VG povedal: „Je pre mňa veľmi ťažké priznať sebe a ostatným, že mám problém s duševným zdravím. Ale chcem a musím s tým niečo urobiť. Dostávam pomoc. Osobne som mal niekoľko ťažkých rokov, ktoré viedli k sebadeštruktívnemu správaniu.“

Moxnesa v piatok vypočula polícia. Keďže išlo o drobné krádeže – žiadny tovar nemal hodnotu viac ako 50 eur – vyviazol s pokutou. Zaplatiť má 15-tisíc nórskych korún (1 264 eur).

Moxnes zdieľal rozhovor s VG na svojej facebookovej stránke a napísal: „Veľmi ľutujem, že som sklamal mnohých ľudí a že to stojí v ceste dôležitej práci, ktorú ‚Červení‘ robia.“ Príspevok mal v krátkom čase viac ako 400 komentárov - takmer všetky sú pozitívne a prajú mu veľa zdravia. Väčšina mu ďakuje za jeho otvorenosť a píšu, že k nemu majú najväčší rešpekt.

Viac o téme: PolitikNórskoKrádežBjornar Moxnes
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu