Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Štáb Českej televízie prepadli pri natáčaní v San Franciscu

(Zdroj: Getty Images)

SAN FRANCISKO - Štáb Českej televízie bol prepadnutý a okradnutý pri nakrúcaní v americkom San Franciscu, kde sa uskutoční schôdzka prezidenta Joea Bidena s jeho čínskym náprotivkom Si Ťin-pchingom. Podľa zástupcu šéfredaktora ČT Martina Řezníčka sú reportéri v poriadku.

Prepadnutie sa odohralo v nedeľu pred slávnym kníhkupectvom City Lights Bookstore, uviedol v pondelok denník The San Francisco Standard. Podľa neho členovia štábu polícii oznámili, že z auta vystúpili traja ozbrojení ľudia a donútili ich odovzdať vybavenie. Trojica následne utiekla svojim vozidlom. Sanfranciská polícia vo vyhlásení uviedla, že prípad vyšetruje oddelenie lúpeží. Z olúpeného štábu ČT denník identifikoval kameramana Milana Noska a zahraničného spravodajcu v USA Bohumila Vostala. Hodnota ukradnutého vybavenia činí 18.000 dolárov (414.000 ČK).

Archívne video: Falošná doktorka vylákala od 82-ročnej seniorky 15-tisíc eur

Falošná doktorka vylákala od 82-ročnej seniorky 15-tisíc eur (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

"Obaja sú v poriadku as náhradnou technikou pokračujú v práci," uviedol k incidentu v pondelok večer Rezníček na sociálnej sieti X. Vostal neskôr poďakoval za podporu a povedal, že štáb je v San Franciscu kvôli stredajšej schôdzke Bidena so Si Ťin-pchingom.

Podľa denníka vrhá prípad zlé svetlo na San Francisko, ktoré sa už tak stretáva s negatívnou publicitou v súvislosti s kriminalitou, bezdomovectvom a užívaním drog. V posledných rokoch boli v meste okradnutí aj iní novinári, vrátane štábu televízie CNN, ktorému v marci pred radnicou vykradli auto pri nakrúcaní reportáže o zločinnosti v San Franciscu, pripomína denník.

Viac o téme: ČeskoSan FranciscoKrádežTelevízia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu