Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Panika v Taliansku: Po meste behal lev! Dostal sa z klietky sám alebo ho vypustili úmyselne aktivisti?

Lev Kimba sa dostal zo svojej klietky.
Lev Kimba sa dostal zo svojej klietky. (Zdroj: YouTube)

RÍM - Lev Kimba sa dostal zo svojej klietky a spôsobil v talianskom meste Ladispoli poriadny rozruch. Riaditeľ cirkusu tvrdí, že išlo o sabotáž.

Kimba držal v sobotu sedem hodín v strachu a úzkosti obyvateľov mesta Ladispoli: cirkusový lev sa vyslobodil z klietky a pokojne sa prechádzal mestom severne od Ríma so 40 000 obyvateľmi. Teraz sa majitelia cirkusu vyjadrili k incidentu a vzniesli obvinenia, že išlo o sabotáž.

archívne video

Medveď pobehoval v ranných hodinách obcou Lieskovec (Zdroj: Facebook/J.U.)

"Našiel som zámok otvorený," hovorí Rony Vassallo z cirkusu Ronny Roller pre "Corriere della Sera". Pokiaľ vie, levy nevedia otvárať dvere, hovorí ironicky. Okrem toho vraj zamestnanci cirkusu videli troch ľudí, ktorí sa zdržiavali pri klietke so šelmou. Potom utiekli. Majiteľ cirkusu povedal polícii svoju teóriu a vyšetrovatelia ju podľa Vassalla preskúmajú.

Zámok na klietke bol zlomený

Pokazený zámok na Kimbovej klietke objavil krotiteľ levov pred 15:00, pokračuje. Lev sa už vzdialil o pár metrov ďalej. Keď ho kôň vyplašil, zviera utieklo a zmizlo.

Po tom, čo Vassallo zalarmoval bezpečnostné zložky, starosta Alessandro Grando varoval obyvateľov: "Nechoďte von, lev ušiel." Prvé pokusy polície a hasičov zviera odchytiť boli spočiatku neúspešné. Až okolo deviatej večer sa veterinárom konečne podarilo leva uspať injekciou. Zviera bolo privedené späť do klietky, kde čakali jeho bratia Ivan a Zeus.

Sú za incidentom ochrancovia zvierat? Vassallo o tom mlčí. „Kimba sa má dobre a sme radi, že je zdravý,“ hovorí. Najviac sa bál, že sa jeho levovi môže niečo stať. „Kimba je slušne vychovaný a zvyknutý na ľudí,“ ubezpečuje riaditeľ cirkusu. Jeho tím vie, ako si poradiť s levmi. "Vyrastáme s levmi," hovorí. Rodina Vassallo prevádzkuje cirkusy už po generácie.

V nedeľu popoludní sa pred vchodom do cirkusu konala demonštrácia ochrancov zvierat. Na protest proti podmienkam cirkusových zvierat sa zišlo niekoľko desiatok ľudí. Vassallo neprijíma kritiku aktivistov za práva zvierat. "Toto je nedostatok vedomostí, môžete s nami žiť niekoľko dní a vidieť, ako zaobchádzame so zvieratami."

V dôsledku incidentu hrozí cirkusu Ronny Roller obvinenie zo zanedbania dohľadu.

Viac o téme: útekLevCirkusLadispoliKimba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu