Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Strašná dráma v škole: Študent strelil do spolužiaka, ten vážnym zraneniam podľahol

Policajti zasahujú po streľbe v škole Zobraziť galériu (4)
Policajti zasahujú po streľbe v škole (Zdroj: TASR/DPA)

BERLÍN - Žiak v škole v meste Offenburg na juhozápade Nemecka vo štvrtok postrelil iného žiaka, informovala tlačová agentúra DPA.

Aktualizované 18:20 

Vo štvrtok zomrel študent, ktorý bol na poludnie vážne zranený pri streľbe v škole v nemeckom meste Offenburg. Informovala o tom polícia, na ktorú sa odvolala tlačová agentúra DPA.Podľa polície strelec vošiel do triedy na strednej škole pre deti so špeciálnymi potrebami a na spolužiaka vystrelil najmenej jeden výstrel z automatickej zbrane. Krátko na to polícia podozrivého strelca zatkla priamo v škole na juhozápade Nemecka.Polícia je presvedčená, že konal sám, pričom podľa prvotných zistení medzi páchateľom a jeho obeťou bol predtým vzťah.

Polícia zatkla podozrivého strelca po masívnom zásahu okolo poludnia. Zraneného muža najprv ošetrili pohotovostné služby. Podľa prvotného vyšetrovania tínedžer konal sám a pri streľbe zranil len jednu osobu.Polícia napriek tomu uzavrela širokú oblasť okolo školy a žiaci museli v záujme vlastnej bezpečnosti ostať uzavretí v triedach.

Policajti zasahujú po streľbe v škole
Zobraziť galériu (4)
Policajti zasahujú po streľbe v škole  (Zdroj: TASR/DPA)

"Na mieste sú policajti vo veľkom počte," uviedla škola v oznámení.V stredu sa odohral iný incident v škole severonemeckom Hamburgu, kde dvaja tínedžeri údajne strelnou zbraňou ohrozovali učiteľku, potom ušli. Pri tomto incidente nikto neutrpel zranenia.

Policajti zasahujú po streľbe v škole
Zobraziť galériu (4)
Policajti zasahujú po streľbe v škole  (Zdroj: TASR/DPA)

Viac o téme: StreľbaŽiakNemecko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu