Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Príšerná smrť pri práci: Robot rozdrvil technika, pomýlil si ho so škatuľou

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

SOUL - Robot v juhokórejskej továrni rozdrvil muža, ktorého nedokázal odlíšiť od debien, s ktorými manipuloval. Obeťou sa stal zamestnanec firmy na výrobu robotov, ktorý prišiel skontrolovať robotickú ruku zostrojenú pre továreň triediacej a spracovávajúcej papriky.

Robot si ho pomýlil s krabicou zeleniny, pritisol jeho telo k posuvnému pásu a rozdrvil mu hrudník a tvár. Muž bol prevezený do nemocnice, kde zraneniam podľahol, informoval spravodajský server BBC News.

archívne video

Slovenský robot Ľudmila bude súťažiť na robotickej olympiáde v Singapure (Zdroj: TASR/ František Iván)

Robotická paža bola zostrojená na zdvíhanie krabíc s paprikami a ich prenášanie na palety. Muž kontroloval, ako fungujú senzory robota pred jeho včerajším skúšobným uvedením do prevádzky.

Robot mal byť pôvodne skúšobne zapojený už v pondelok, ale spustenie bolo odložené práve kvôli problémom so senzormi. Zamestnanec robotickej firmy ich kontroloval dlho do noci, kedy došlo k nešťastiu.

V marci utrpel vážne zranenia päťdesiatročný Juhokórejčan, ktorého pri práci v závode na výrobu automobilových súčiastok zachytil a uväznil robot, pripomenula BBC.

Viac o téme: RobotSmrťZamestnanecJužná Kórea
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu