Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Telo ženy našli na cintoríne: Známy politik vraždil z lásky, potom spáchal samovraždu!

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: pixabay.com)

ASCHEN/ POHOŘÍ NA ŠUMAVĚ – Malou dedinkou v českej Šumave otriasol ešte počas víkendu neslýchaný prípad. Miestni objavili na cintoríne ležiace telo ženy. Keď sa priblížili, zistili, že tridsaťdeväťročnej Elisabeth P. už pomôcť nedokážu. Krátko po ohlásení sa spustilo vyšetrovanie, podľa zahraničných portálov je dnes už meno vraha známe. Je ním známy politik.

archívne video

Pátranie po tele zavraždenej Katariny M. (†48) na hladine Slapskej priehrady (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

Za smrťou zastrelenej ženy má byť údajný milostný románik. Ako informuje portál Extra, telo tridsaťdeväťročnej Elisabeth, ktorá pochádzala z Rakúska, objavili ešte 28. októbra na miestnom cintoríne v obci Pohoří na Šumavě.

Do prípadu tak boli zapojené policajné zložky oboch krajín. Vyšetrovanie má však dnes už svoju dohru. Elisabeth mala byť zastrelená na jej farme v rakúskej obci Aschen. Jej telo malo byť následne v kufri auta prevezené cez štátnu hranicu až do susedného Česka.  Vrahom tak podľa polície je jej milenec a známy dolnorakúsky politik David D.

Telo ženy našli na
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: unsplash.com)

Netrvalo dlho, pokiaľ polícia našla aj jeho telo. Politik spravdepodobne spáchal samovraždu. Jeho mŕtvolu objavili v stodole pri meste Schiltern. „Predpokladá sa, že muž spáchal samovraždu,“ uviedla rakúska polícia.

Ako informuje rakúsky portál Kronen Zeitung, v aute muža boli objavené aj dopisy, v tých však nepadla ani jediná zmienka o pocitoch viny. Obaja milenci, ktorých príbeh sa skončil tak tragicky boli členmi okresného vedenia Slobodnej strany Rakúska (FPÖ), ktorá je u našich susedov vnímaná ako krajne pravicová. „Tento čin je ľudská tragédia a absolútne šialenstvo. S ohľadom na rodinných príslušníkov a pozostalých sa nebudeme viac vyjadrovať,“ uviedol hovorca strany pre portál Exxpress.

Viac o téme: ČeskoRakúskoVraždaŠumavaPolitikSamovraždaVražda z lásky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu