Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Regulátor Európskej únie zakáže spoločnosti Meta používať údaje používateľov na reklamu

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Meta- Facebook)

BRUSEL - Európsky výbor pre ochranu údajov (EDPB) v stredu oznámil, že prijal záväzné rozhodnutie, ktorým americkej spoločnosti Meta zakáže používať osobné údaje používateľov za účelom cielenej reklamy.

Nariadenie zakáže spracúvanie osobných údajov na takéto reklamy na základe zákonných zmluvných podmienok a záujmov v rámci celého Európskeho hospodárskeho priestoru (EHS).Írska komisia pre ochranu údajov (DPC), ktorá má právomoc nad pôsobením spoločnosti Meta v Európe, má na základe rozhodnutia EDPB prijať záverečné opatrenia v priebehu nasledujúcich dvoch týždňov. Zákaz má vstúpiť to platnosti do jedného týždňa po oznámení týchto opatrení.

Regulátor Európskej únie zakáže
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

EDPB rozhodnutie prijal v reakcii na požiadavku regulačných úradov v Nórsku, ktoré už sociálnym sieťam Facebook a Instagram patriacim pod spoločnosť Meta zakázalo sledovať používateľov za účelom cielenej reklamy, píše AFP.Spoločnosť Meta bola o rozhodnutí EDPB informovaná v utorok. Uviedla, že plánuje žiadať používateľov o súhlas na používanie údajov na cielenú reklamu a od novembra bude ponúkať službu, ktorá rešpektuje požiadavky regulačných úradov.Facebook na konci roka 2022 v Európe denne využívalo približne 300 miliónov ľudí. Európania sa podieľajú na približne jednej pätine predaja reklamy spoločnosti Meta.

Viac o téme: RegulátorEurópska úniaReklamaMeta
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu