Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Trumpova dcéra Ivanka má na súde svedčiť proti svojmu otcovi

Ivanka Trump
Ivanka Trump (Zdroj: SITA/House Select Committee via AP)

NEW YORK — V prípade podvodu, v ktorom je obvinený bývalý americký prezident Donald Trump, jeho dvaja synovia, rodinná firma Trump Organization a niektorí jej manažéri, bude musieť vypovedať Trumpova dcéra Ivanka. Uviedla to v noci na sobotu agentúra AFP.

Newyorský sudca Arthur Engoron totiž v piatok zamietol žiadosť obhajoby o označenie predvolania 41-ročnej podnikateľky prokuratúrou za neplatné. Zároveň dal Ivanke Trumpovej čas do 1. novembra, aby sa proti tomuto rozhodnutiu odvolala. 

V civilnom súdnom spore je exprezident obvinený z toho, že v priebehu rokov nadhodnotil majetok svojho realitného impéria, aby získal lepšie podmienky na pôžičky a poistenie. V kauze sú obvinení aj Trumpovi najstarší synovia Donald Trump Junior a Eric Trump.

Generálna prokurátorka štátu New York Letitia Jamesová pôvodne obvinila aj Ivanku Trumpovú, ktorá bola dlho poradkyňou svojho v súčasnosti 77-ročného otca, no neskôr obvinenia voči nej stiahla. Stále však chce, aby vypovedala na súde.

Sudca Engoron už pred začatím procesu rozhodol, že Trump, ktorý chce opäť kandidovať v prezidentských voľbách v novembri 2024, nadhodnotil cenu svojich nehnuteľností, čím sa dopustil „podvodu“.

Viac o téme: Súd USADonald TrumpIvanka Trump
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu