Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Trajekt vo Švédsku nabehol na plytčinu, do mora uniklo palivo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: profimedia.sk)

ŠTOKHOLM — Trajekt spoločnosti TT Line so 75 pasažiermi na palube nabehol v nedeľu ráno na plytčinu južne od švédskeho mesta Karlshamn. Predtým z neho na úseku niekoľkých kilometrov unikalo palivo, informovala agentúra AFP s odvolaním sa na švédsku pobrežnú stráž.

Pasažierov sa z trajektu Marco Polo podarilo rýchlo evakuovať. Pre hustú hmlu však nebolo bezprostredne možné určiť rozsah znečistenia uniknutým palivom. Hlavný vyšetrovateľ pobrežnej stráže Jonatan Örn pre verejnoprávnu rozhlasovú stanicu P4 uviedol, že v prípade sa začalo predbežné vyšetrovanie pre možné porušenie námorného práva.

Trajekt Marco Polo premáva medzi Karlshamnom a Trelleborgom. Keď narazil na plytčinu, odchýlil sa zo svojej trasy, povedal Örn. Uniknuté palivo zasiahlo v nedeľu popoludní pobrežie pri obci Sölvesborg, informovali miestne úrady. S odstraňovaním následkov havárie začne civilná ochrana v pondelok. Trup trajektu bol poškodený v prednej a strednej časti, takže doň vnikla voda. Jeho potopenie však nehrozí.

Viac o téme: TrajektPlytčinaŠvédsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu