Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Talianska premiérka opúšťa svojho partnera: Ukončenie desaťročného vzťahu oznámila na sociálnej sieti

Talianska premiérka oznámila svoj rozchod na sociálnej sieti Twitter
Talianska premiérka oznámila svoj rozchod na sociálnej sieti Twitter (Zdroj: Twitter/Giorgia Meloni)

RÍM – Talianska premiérka Giorgia Meloniová opúšťa svojho partnera, novinára Andrea Giambruna. Svoje rozhodnutie oznámila na sociálnej sieti. Jej partner sa niekoľkokrát v minulosti "vyznamenal" kontroverznými výrokmi na adresu migrantov, k trestnému činu znásilnenia, ale aj ku klimatickej zmene.

„Môj vzťah s Andreom Giambrunom, ktorý trval takmer desať rokov tu končí. Ďakujem mu za nádherné roky, ktoré sme spolu strávili, za ťažkosti, ktorými sme si prešli a za to, že mi dal to najdôležitejšie v mojom živote, našu dcéru,“ napísala na Twitteri Meloniová.

Marek Hamšík na oslavách 30. výročia mládežníckeho futbalového klubu SDM Domino (Zdroj: Topky/ Maarty)

Dcéra páru sa narodila 16.septembra 2016. Toto oficiálne oznámenie bolo zverejnené premiérkou krátko po tom, čo jej partner a novinár Giambruno v talianskom vysielaní Striscie la Notizia mal zopár výrokov so sexuálnym podtónom, kde moderuje ranné vysielanie. V posledných mesiacoch je to však len jeden z mnohých výrokov. V septembri rozprával o „sezónnom presune zvierat“ v súvislosti s migráciou a ospravedlnil sa až po masívnej kritike.

Ďalšie z jeho výrokov súviseli s kontroverzným názorom na znásilnenie a klimatické zmeny. O znásilnení prehlásil, že „ak sa vyhnete opitosti, alebo upadnutiu do bezvedomia, možno sa vyhnete aj určitým problémom“. Meloniová bola v minulosti požiadaná, aby sa k výrokom vyjadrila, no novinárov odbila s odpoveďou, že si nemyslí, že je tá, ktorá mu má hovoriť, čo povedať. Jej slová potom použil proti nej a v rozhovore pre taliansky denník Corriere della Sera uviedol, že „ani Meloniová si nikdy nedovolila povedať, čo mám povedať..“

V príspevku na sociálnej sieti Meloniová uviedla, že naďalej bude brániť ich sedemročné dievča, ktoré miluje oboch rodičov. Zároveň dodala, že tento krok ju v žiadnom prípade neoslabí, aj keď si to mnohí mysleli, údajne najmä tí, ktorí výroky jej manžela používali proti nej.

Viac o téme: TalianskoGiorgia MeloniováTalianska premiérka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu