Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Tragická nehoda v Česku: Muž spadol na zjazdovke zo štvorkolky, zasahoval aj vrtuľník

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

NOVÝ JIČÍN - Štyridsaťštyriročný muž zomrel v piatok večer po nehode štvorkolky v Novom Jičíne. Za doposiaľ presne nezistených okolností zo stroja spadol, keď išiel zo svahu zjazdovky Svinec. Utrpel ťažké zranenia, ktorým aj napriek pomoci svedkov a následne zdravotníkov podľahol. Dnes to potvrdila policajná hovorkyňa Pavla Jiroušková.

Nehoda sa stala okolo 18.30 h. Muža našli po páde v bezvedomí a nedýchal. Hovorca moravskosliezskej záchrannej služby Lukáš Humpl uviedol, že záchranári zranenému vykonávali srdcovú masáž, pripojili ho k prístrojom riadenému dýchaniu a do žíl mu podávali potrebné lieky.

Archívne video: Bratislavčan so zákazom šoférovania ohrozoval na štvorkolke viacero ľudí. 

Bratislavčan so zákazom šoférovania ohrozoval na štvorkolke viacero ľudí (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

"Nutné bolo podávanie defibrilačných výbojov. Ani niekoľko desiatok minút trvajúca snaha však neviedla k záchrane a zasahujúci lekári museli nakoniec konštatovať smrť. Muž na mieste podľahol poraneniam hrudníka a brucha, ktoré utrpel," uviedol Humpl.

Jiroušková uviedla, že na miesto bol povolaný krízový intervent, ktorý poskytoval pomoc pozostalým. "Príčinu úmrtia a prípadné ovplyvnenie alkoholom určí nariadená pitva. Ďalšie okolnosti tragickej udalosti zisťujú a preverujú novojičínskí kriminalisti," uviedla Jiroušková.

Na mieste zasahoval aj vrtuľník a tiež hasiči, ktorí v nosidlách transportovali telo mŕtveho na hornú časť zjazdovky. Hovorca hasičov Jakub Kozák uviedol, že pásovým špeciálom vytiahli štvorkolku z lesa na okraji zjazdovky a potom ju zabezpečenú zviezli dole, kde stroj naložili na vozík a odovzdali ho policajtom.

Viac o téme: HaváriaPádúmrtieŠtvorkolka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu