Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Pri nehode lietadla prišla o život aj vojačka Dominika (†29): Smútia za ňou kolegovia aj blízki! Zomrela pri tom, čo milovala

Dominika zomrela pri tom, čo milovala. Zobraziť galériu (3)
Dominika zomrela pri tom, čo milovala. (Zdroj: FB/Dominika O.)

NITRA - V športovom lietadle, ktoré v utorok večer havarovalo pri obci Podhorany v Nitrianskom kraji, prišla o život aj mladá 29-ročná vojačka Dominika. Smútia za ňou nielen priatelia, ale aj kolegovia z Ozbrojených síl Slovenskej republiky.

Lietanie milovala, bola mladá, športovo založená a bola za každú srandu. Aspoň tak opisujú kamaráti 29-ročnú vojačku Dominiku, ktorá tiež zomrela pri havárii športového lietadla spolu s 39-ročným Andym v utorok večer. "Adrenalín si milovala a nepoznám nikoho tak odvážneho ako si ty. Lietaniu si venovala posledné roky, obetovala si tomu svoj čas, energiu...a napokon aj seba. Bola si vytrvalá a vždy si išla za svojim," venovala Dominike posledné slová jej kamarátka.

archívne video

Pri Trenčíne havarovalo malé motorové lietadlo, štyria ľudia zahynuli (Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa)

Mladá žena bola príslušníčkou Ozbrojených síl SR a smútia za ňou aj jej kolegovia. "Smutnou a tragickou správou, ktorá nás veľmi zasiahla, je včerajšia havária športového lietadla pri obci Podhorany v okrese Nitra. Táto nehoda si žiaľ vyžiadala život našej kolegyne - mladej vojačky Ozbrojených síl SR. Vyjadrujem našu hlbokú a úprimnú účasť na smútku rodine a blízkym Ďakujeme za službu," napísali jej kolegovia. 

Dominika zomrela pri tom, čo milovala.
Zobraziť galériu (3)
Dominika zomrela pri tom, čo milovala.  (Zdroj: FB/Dominika O.)

 

🖤 TRAGICKÁ NEHODA ŠPORTOVÉHO LIETADALA ZASIAHLA AJ NÁS❕ Smutnou a tragickou správou, ktorá nás veľmi zasiahla, je...

Posted by Ozbrojené sily Slovenskej republiky on Wednesday, August 30, 2023

Pri tragédii zomrel aj pilot Andy

Nitrianska polícia prijala okolo pol ôsmej večer oznámenie o páde malého lietadla pri obci Podhorany v nitrianskom okrese. Očití svedkovia určili približnú polohu spadnutého lietadla a v okolí obce po ňom pátrali nitrianski hasiči, hasiči dobrovoľných hasičských zborov, ako aj miestni obyvatelia.

Andymu sa stalo osudným lietanie.
Zobraziť galériu (3)
Andymu sa stalo osudným lietanie.  (Zdroj: FB/Andy K., FB/Polícia SR)

"Približne po hodine pátrania bolo lietadlo nájdené za miestnym poľnohospodárskym družstvom v lesnom poraste. V lietadle sa nachádzali dve osoby - 39-ročný muž a 29-ročná žena, ktoré sa ani napriek rýchlemu zákroku záchranárov nepodarilo oživiť. Okolnosti, miera zavinenia a presná príčina tejto tragédie sú predmetom vyšetrovania nitrianskej polície, ktorá už vedie trestné stíhanie vo veci pre trestný čin usmrtenia," informujú nitrianski policajti. 

 

Viac o téme: HaváriaLietadloNitraOzbrojené sily SRPodhorany
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu