Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

AKTUÁLNE VIDEO Hrôza na letisku! Neďalekú budovu zasiahol masívny požiar: V nemocnici skončili aj hasiči

Na parkoviskku vypukol požiar Zobraziť galériu (2)
Na parkoviskku vypukol požiar (Zdroj: Twitter/BBC)

LONDÝN - Na londýnskom letisku Luton pozastavili leteckú prevádzku až do stredajšieho poludnia pre požiar, ktorý v utorok večer vypukol na jednom z parkovísk letiska. Informovali agentúry DPA a AFP a spravodajská televízia BBC.

"Všetky lety sú v súčasnosti pozastavené, keďže záchranné zložky zasahujú pri požiari na parkovisku The Terminal Car Park 2... V súčasnosti je obmedzený prístup na letisko a ľudí žiadame, aby na letisko necestovali," uviedlo letisko Luton na sociálnej sieti X.

Prevádzka bude pozastavená až do poludnia

Letisko neskôr oznámilo, že letová prevádzka bude pozastavená až do stredajšieho poludnia. "Bezpečnosť našich pasažierov a zamestnancov je našou prioritou. Rozhodli sme sa preto pozastaviť všetky lety do stredy 12.00 h (13.00 SELČ) ", uviedlo letisko vo vyhlásení v stredu ráno.

Požiar zachvátil niekoľkoposchodový parkovací dom, pričom na mieste zasahuje 15 hasičských áut. Hasičská služba uviedla, že prvé hlásenie o požiari dostala o 20.47 h miestneho času (21.47 SELČ). Do nemocnice boli v dôsledku požiaru prevezení štyria hasiči a jeden zamestnanec letiska, uviedla miestna záchranná služba. Na záberoch na sociálnych sieťach je podľa médií vidieť plamene a dym a počuť i hlasné výbuchy a hučanie alarmov áut. Podľa hasičov sa v dôsledku požiaru časť parkoviska zrútila.

Letisko Luton je od Londýna vzdialené asi 40 kilometrov a je jedným zo šiestich veľkých letísk britskej metropoly. Lieta z neho niekoľko nízkonákladových leteckých spoločností. Vlani letisko odbavilo približne 13 miliónov cestujúcich.
 

Viac o téme: PožiarLetiskoSpojené kráľovstvo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu