Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

AKTUÁLNE Hrozba útoku? Letisko v Hamburgu museli uzatvoriť

Policajné autá zastavili pred lietadlom spoločnosti Iran Air na letisku v Hamburgu 9. októbra 2023. Zobraziť galériu (3)
Policajné autá zastavili pred lietadlom spoločnosti Iran Air na letisku v Hamburgu 9. októbra 2023. (Zdroj: TASR/Jonas Walzberg/dpa via AP)

HAMBURG - Letisko v severonemeckom Hamburgu bolo dnes popoludní z bezpečnostných dôvodov dočasne pre všetky štarty a pristátie uzavreté, na mieste zasahovala polícia. Dnes popoludní to oznámila na svojom webe správa letiska. Agentúra DPA s odvolaním sa na políciu napísala, že uzávierka je reakciou na správu s vyhrážkou proti letu z Teheránu.

"Kvôli opatreniu spolkovej polície nie sú dočasne možné žiadne vzlety a žiadne pristátia," uviedlo letisko. Po zhruba 90 minútach oznámilo, že prevádzka je obnovená. Niekoľko letov bolo presmerovaných do Hannoveru.

Archívne video: Ako sa narába s batožinou na letisku a prečo niekedy čakáte na svoj kufor o pár minút viac?

Ako sa narába s batožinou na letisku a prečo niekedy čakáte na svoj kufor o pár minút viac? (Zdroj: Facebook Ministerstvo dopravy a výstavby SR )

Polícia agentúre DPA oznámila, že ráno dostala správu s hrozbou útoku na linke z Iránu. Lietadlo v Hamburgu bezpečne pristálo a polícia ho prehľadala. Cestujúci a posádka lietadlo opustili. Informácie z prehliadky zverejnené neboli.

V Hamburgu od dnešného popoludnia rokujú vlády Francúzska a Nemecka za účasti spolkového kancelára Olafa Scholza a francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona. Schôdzka potrvá do utorka.

Viac o téme: LetiskoNemeckoIránHamburgZrušenie letov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu