Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Los niekoľko hodín blokoval metro v Štokholme: Museli ho zastreliť

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

ŠTOKHLOM - Poľovníci zastrelili losa, ktorý v stredu zablúdil do tunela podzemnej dráhy metra a na niekoľko hodín zastavil jeho premávku v Štokholme. Informoval o tom dopravný podnik.

 "Približne o 08.00 h nám telefonovala polícia a povedala, že neďaleko siete metra sa potuluje los," uviedol hovorca štokholmského dopravného podniku SL Claes Keisu.Dodal, že tento bylinožravec vošiel asi o 11.00 h SELČ do tunelového systému a niekoľko hodín sa potuloval medzi štyrmi stanicami metra. To donútilo dopravný podnik zatvoriť linku a poskytnúť cestujúcim náhradnú dopravu autobusmi.

Na miesto boli vyslaní policajti, poľovníci a pracovníci metra a pokúsili sa zviera vylákať von."Urobili sme diery v oplotení, aby sme mu ukázali, kde je východ, ale los si to nevšimol," vysvetlil Keisu. "Bolo to náročné, veľmi rýchlo tam pobehoval - mal veľké nohy," opísal situáciu.Pokusy upokojiť losa a dostať ho von boli neúspešné a tak krátko pred 15.00 h SELČ padlo rozhodnutie zastreliť ho. Poľovníci "naňho zacielili a vystrelili", povedal hovorca. Mŕtveho losa potom odniesli a premávka metra sa obnovila.

Viac o téme: MetroLosBlokovanieŠvédsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu