Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Putin ako ste ho nevideli: Fínska televízia zverejnila zábery z dovolenky! Tepláky, šušťáková bunda a pingpong

Vladimir Putin Zobraziť galériu (2)
Vladimir Putin (Zdroj: SITA/Mikhail Klimentyev, Sputnik, Kremlin Pool Photo via AP)

MOSKVA – Modré športové tepláky, ľahká farebná vetrovka, dlhšie vlasy a občas aj úsmev na inak plachej tvári. Najmocnejšieho muža Ruska, ktorý rozpútal vojnu s Ukrajinou, by ste v ňom v tom čase hľadali márne. Reč je o ruskom prezidentovi Vladimirovi Putinovi. Fínska verejnoprávna televízia Yle zverejnila fotky a videá zo súkromnej dovolenky vo Fínsku ešte z 90. rokov.

Putin na záberoch hrá v lese ping pong a večeria v súkromnej vile. Pri hre sa dokonca občas aj smeje a opakovane škrabe ľavou rukou na krku. Takmer si ani nevšíma, že je natáčaný. Spoločnosť pri hre mu robí vtedajší starosta Petrohradu Anatolij Sobčak. Ich súpermi sú dvaja telesný strážcovia. Video zachytáva až dva zápasy. Na jednom je Putinovi zjavne chladnejšie, lebo má aj bundu, na druhom je len v tielku.

Putin ako ste ho
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Reprofoto/Yle)

Na dovolenke je s ním aj jeho vtedajšia manželka Ljudmila. Video malo vzniknúť počas 1. mája niekedy začiatkom 90. rokov. Návštevu Putina a Sobčaka mali zorganizovať fínski podnikatelia, ktorým išlo o zlepšenie obchodných vzťahov s Ruskom. „Najnápadnejšie je, že sa Putin usmieva a vyzerá ako človek. Nie ako ohavná postava tak, ako dnes,“ uviedol na margo záberov expert na rusko a bývalý moskovský korešpondent britského The Guardian Luke Harding, ktorému fínska televízia video ukázala.

Video vzniklo na ostrove Torsø v okolí vily, ktorú vlastnila spoločnosť Thomesto Group. Tá podnikala práve v Rusku, odkiaľ dovážala surové drevo. Sobčak sa stal starostom potom, ako bol na začiatku 90. rokov Leningrad premenovaný na Petrohrad. Putin bol v tom čase jeho asistentom a zodpovedal za vzťahy mesta so zahraničím. Rusko zažívalo v tom čase náročné obdobie potom, ako v 1991 došlo k rozpadu Sovietskeho zväzu a krajina prechádzala z komunizmu na kapitalizmus.

Viac o téme: DovolenkaVideoFotkyVladimir Putin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu