Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Bitka pred kaviarňou v Benátkach: Zahraniční turisti neboli práve najslušnejší, čašníci predviedli taliansky temperament

Zúrivá bitka pred kaviarňou v Benátkach
Zúrivá bitka pred kaviarňou v Benátkach (Zdroj: YouTube/New York Post)

BENÁTKY - Na slávnom námestí svätého Marka v Benátkach sa v nedeľu pred jednou kaviarňou odohral nepríjemný incident. Skupinka zahraničných turistov sa tam pobila s čašníkmi. Mestský poslanec je pobúrený.

Pred kaviarňou „Gran Caffè Chioggia“ v centre mesta Benátky došlo k potýčke medzi čašníkmi a zahraničnými zákazníkmi. Videá na internete zachytili, ako personál historickej kaviarne s výhľadom na Dóžov palác bojuje so skupinou turistov. Muži sa navzájom kopali a fackovali a jeden zo siedmich zúčastnených čašníkov si držal stoličku na hrudi, aby sa chránil pred útokom.

archívne video

Počas dovolenky v Turecku si môžete užiť aj poriadny adrenalín (Zdroj: Zoznam / ako)

Hádka vypukla minulú nedeľu za bieleho dňa, keď hostia požiadali o použitie toalety. Keď personál reštaurácie odmietol mužov pustiť dnu, pretože nič neskonzumovali, reagovali vraj veľmi nahnevane. Čašníci štyrom turistom opakovane vysvetľovali, že ak budú chcieť použiť toalety, budú musieť niečo skonzumovať. Došlo k hádke a potom sa hostia stali násilnými.

Incident znovu rozprúdil debatu o správaní sa turistov v Benátkach. Zahraniční hostia sú podľa niektorých obyvateľov príliš často hrubí a neúctiví k pracujúcim.

Poslanec mestského zastupiteľstva Sebastiano Costalonga je podľa ilgiornale.it pobúrený videom, ktoré sa teraz stalo virálnym: „Myslím, že takéto scény sme na Námestí svätého Marka ešte nevideli. Napriek drzosti niektorých turistov, ktorí išli naozaj za hranice, by sa niečo podobné už nemalo opakovať.“

Costalonga povedal, že neospravedlňuje činy čašníkov, ale snaží sa pochopiť kontext incidentu. Zamestnanci reagovali „určite prehnane“ – ale násilie turistov bolo napriek tomu neprijateľné.

Viac o téme: KaviareňTuristiČašníciBenátkyBitka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu