Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Streľba na policajtov v Kosove si vyžiadala obeť a jedného zraneného

(Zdroj: Getty Images)

PRIŠTINA - Jeden kosovský policajt prišiel v nedeľu skoro ráno o život a ďalší utrpel zranenia pri streľbe na severe Kosova, oznámil podľa tamojších médií kosovský premiér Albin Kurti. Informuje agentúra Reuters.

K streľbe podľa Kurtiho došlo v dedine Banjska v okrese Leposavič po útoku na kosovských policajtov. V prípade obete ide o seržanta polície a zranenia utrpel príslušník pohraničnej polície, ktorý je mimo ohrozenia života, spresnil Kurti na sociálnych sieťach X (predtým Twitter) a Facebook."V tomto momente pokračuje paľba zo strelných zbraní rôzneho kalibru proti našej polícii," dodal kosovský premiér, ktorý incident označil za "teroristický akt".

Napätie medzi Prištinou a Belehradom

"Útočníkmi sú ťažko ozbrojení profesionáli v maskách," citovala Kurtiho agentúra Reuters. Napätie medzi Prištinou a Belehradom vrcholilo počas mája, keď pri potýčkach na severe Kosova utrpelo zranenia približne 90 vojakov mierovej misie NATO (KFOR) a 50 srbských protestujúcich. V tejto oblasti žije 50.000 Srbov, ktorí tam tvoria väčšinu. Násilie vypuklo po tom, čo sa úradu ujali starostovia albánskej národnosti. Urobili tak po voľbách, ktoré bojkotovali Srbi žiadajúci naplnenie dohody o väčšej autonómii.

Viac o téme: ObeťZraneniePolícia Streľba
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu