Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Dôchodcovia uviazli na odpočívadle, vodič ich tam nechal aj s autobusom

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

STUTTGART - Vodič turistického autobusu, ktorý viezol 42-člennú skupinu prevažne starších ľudí vo veku 70 až 80 rokov, po prekročení povolených jazdných hodín v noci na piatok odstavil autobus aj s pasažiermi na diaľničnom odpočívadle neďaleko nemeckého Stuttgartu a odišiel. Dôchodcovia napokon zostali na odpočívadle do skorých ranných hodín. TASR píše podľa agentúry DPA.

Vodič si na výmenu pôvodne zavolal kamaráta, ten aj prišiel na odpočívadlo, ale dopravná spoločnosť mu nedovolila sadnúť si za volant. Obaja následne z odpočívadla odišli a autobus tam nechali aj s dôchodcami. Spoločnosť informovala políciu o incidente približne o 19.00 h, keď vodiči odišli. Firma sa pokúšala nájsť náhradného vodiča, ale keď neprišiel ani do 22.00 h, dôchodcovia sa rozhodli sami kontaktovať úrady.

Nemecký Červený kríž im potom poskytol nápoje a jedlo. Niektorí z nich sa sťažovali, že od raňajok v hoteli nič nejedli, pretože vodič autobusu zastavoval len na odpočívadlách bez možnosti občerstvenia. Podľa Červeného kríža dovolenkovali turisti vo Švajčiarsku. Dôchodcov z odpočívadla napokon pozvážali na hlavnú železničnú stanicu v Stuttgarte taxíky, posledného o 02.30 h nadránom.

Viac o téme: NemeckoDôchodcoviaAutobus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu