Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Talianska polícia podnikla v Neapole ďalšie razie

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RÍM - Talianska polícia vo štvrtok uskutočnila ďalšiu sériu zásahov v meste Caivano pri Neapole, ktoré je známe silnou prítomnosťou mafie. V meste počas leta znásilnili dve mladé dievčatá.

Na zásahoch sa zúčastnilo okolo 400 agentov rôznych orgánov činných v trestnom konaní, uviedla polícia. Prehľadávali domy, vozidlá a preverovali podozrivých, pričom pátrali najmä po zbraniach a drogách.Štvrtkovým raziám predchádzali policajné akcie zo začiatku septembra, ktoré vykonali po tom, ako gang mladíkov znásilnil v Caivane dve dievčatá vo veku 11 a 13 rokov, čo vyvolalo pobúrenie v celej krajine.

Talianska premiérka Giorgia Meloniová navštívila mesto koncom augusta. Znásilnenie dievčat opísala ako "neľudský zločin". Meloniová prišla na pozvanie farára Maurizia Patricella, ktorý vedie kampaň proti mafii. Od návštevy kňazovi zvýšili policajnú ochranu.Mesto Caviano má približne 35.000 obyvateľov a sužuje ho organizovaný zločin. V pondelok tam mladíci spustili paľbu z automatických zbraní a pištolí na zaparkované autá.

Giorgia Meloniová
Zobraziť galériu (2)
Giorgia Meloniová  (Zdroj: SITA/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert)

Meloniovej vláda nedávno zverejnila "Caivanskú vyhlášku", ktorá stanovuje prísnejšie tresty pre mladistvých zločincov. Umožňuje, aby boli mladiství vo veku od 14 rokov počas vyšetrovania vo väzbe, ak by zločiny, z ktorých sú obvinení, mohli viesť k trestu odňatia slobody na šesť alebo viac rokov.

Viac o téme: MafiaPolícia RazieTaliansko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu