Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Taliansko trápia požiare: Na Sicílii si vyžiadali dve obete a evakuáciu hotela

Lesné požiare na Sicílii
Lesné požiare na Sicílii (Zdroj: TASR/AP/Alberto Lo Bianco/LaPresse)

RÍM - V dôsledku lesných požiarov na severe talianskeho ostrova Sicília zahynuli v noci na sobotu dvaja ľudia a približne 700 turistov evakuovali z hotela. Infomruje agentúry AFP.

V mestečku Cefalú ležiacom východne od Palerma zahynula 42-ročná žena, ktorá sa snažila zachrániť svoj dom, uviedli ešte v piatok večer miestne úrady. Žene bola so svojím otcom a bratmi, no predpokladá sa, že bola v dôsledku tepla a dymu dezorientovaná, a preto spadla do úžľabiny.

Pri obci Balestrate západne od Palerma zase zahynul 68-ročný muž po tom, čo utiekol zo svojho horiaceho domu, uviedla v sobotu agentúra ANSA. Približne 700 hostí hotela Costa Verde neďaleko Cefalú evakuovali v piatok večer do miestnej športovej haly, pretože k hotelu sa približoval oheň. Avšak v noci okolo 02.00 h miestneho času sa mohli vrátiť, pretože nebezpečenstvo pominulo. Hasiči boli po celú noc zaneprázdnení a zasahovali na rôznych miestach na severe Sicílie. Očakáva sa však, že v sobotu večer prinesie úľavu dážď. Pršať by pritom podľa predpovede malo niekoľko dní.

Viac o téme: HotelObeteEvakuáciaTalianskoSicília
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu