Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Turistka (†32) si v bare objednala jedlo: To ju zabilo! Odporné, čo jej naservírovali

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BORDEAUX - Žena zomrela po zjedení pokazených sardiniek vo francúzskom meste Bordeaux. Ďalších dvanásť ľudí sa momentálne lieči na otravu jedlom. Tento týždeň to oznámil francúzsky zdravotnícky úrad.

Medzi otrávenými bol aj turista z Nemecka. Teraz sa vrátil do vlasti a má sa dobre, povedal lekár Benjamin Clouzeau z nemocnice CHU Pellegrin v Bordeaux. Ďalší postihnutí pochádzajú z Kanady, Írska a USA. Obeťou bola 32-ročná žena z okolia Paríža, informovala televízia France 24. Otrava postihla aj partnera ženy, rovnako ako osobu z Barcelony.

archívne video

Polícia si objednala obed, vodič donášky nafúkal (Zdroj: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj)

Podľa Benjamina Clouzeaua nie sú na tom dobre ani ostatní pacienti, niektorí sú dokonca umelo ventilovaní: "Máme päť pacientov, ktorí boli prijatí na jednotku intenzívnej starostlivosti, z ktorých štyria sú intubovaní a traja dostávajú ďalšiu liečbu." Všetci pacienti boli liečení antitoxínom. Clouzeau dodal: "Ich stav môže potenciálne trvať niekoľko týždňov." Počas tejto doby môžu nastať početné komplikácie. 

Majiteľ nevyhodil všetky sardinky

Majiteľ turistami obľúbeného Tchin Tchin Wine Bar priznal, že svojim hosťom podával nakladané sardinky, ktoré boli pravdepodobne pokazené. Keď otvoril poháre, všimol si silný zápach, uviedol pre noviny Sud Ouest. Časť sardiniek vyhodil a zvyšok naservíroval svojim hosťom.

Turistka (†32) si v
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Francúzske zdravotnícke úrady apelujú na všetkých ostatných návštevníkov reštaurácie, aby nahlásili akékoľvek príznaky, ako je hnačka, zvracanie, alebo problémy so zrakom či rečou. Z reštaurácie boli odobraté vzorky na zistenie príčiny ochorenia. Clouzeau dodal, že posledné pokazené jedlo mohlo byť zo soboty, takže v najbližších dňoch sa treba obávať ďalších prípadov otravy. Postihnutí trpeli botulizmom, formou otravy jedlom, ktorú môžu spôsobiť pokazené konzervy. V piatich až desiatich percentách prípadov vedie k smrti v dôsledku paralýzy dýchacích svalov. 

Viac o téme: TragédiaSmrťOtravaTuristkaSardinkyBotulizmusBordeaux
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu