Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Z dovolenky sa už nevrátili: Turisti si spravili výlet na skútroch, bez varovania ich zastrelila pobrežná stráž!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Profimedia.sk)

MAROKO - Štvorica mladých mužov dovolenkovala v obľúbenom marockom letovisku Saidia. Rozhodli sa, že si zajazdia na skútroch a preskúmajú tamojšie vody. Domov sa však dvaja z nich už nevrátia.

Muži, ktorí dovolenkovali v marockom letovisku Saidia vyrazili v utorok 29.8. preskúmať tamojšie vody. Požičali si na to vodné skútre. Jeden z nich sa však odpojil a odplával na breh, pretože mu došiel benzín. Nešťastie však bolo, že doplával na alžírsku pláž, kde ho zadržali miestne úrady. Zvyšní traja pokračovali na skútroch ďalej a nevedomky prekročili námornú hranicu. Informuje o tom BBC.

Vtedy k nim priplávala alžírska pobrežná stráž a spustila paľbu. Okamžite zastrelila dvoch mužov, tretieho nezasiahla. "Stratili sme sa, tak sme šli ďalej, až kým sme sa neocitli v Alžírsku. Doplával za nami čierny alžírsky čln a spustila sa streľba. Mňa nezasiahli, ale zastrelili môjho brata a kamaráta," povedal pre BBC muž, ktorý streľbu prežil. Povedal, že sa ani nepokúšali utiecť, dokonca jeho brat sa pokúsil s posádkou člnu komunikovať. 

archívne video

Pozrite si prvé reakcie dovolenkárov, ktorých evakuovali z požiarmi zasiahnutého Rodosu (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

Medzi Alžírskom a Marokom dlhodobo panuje napätie. Ich spoločná hranica, dlhá takmer 2 000 kilometrov, bola uzavretá v roku 1994, pričom Alžírsko pred dvoma rokmi kompletne prerušilo s Marokom diplomatické vzťahy. Marocká vláda sa k incientu nevyjadrila, no rodiny zastrelených mužov žiadajú, aby bol príprad predložený medzinárodným súdom.

Viac o téme: StreľbaTuristiSkúterPobrežná stráž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu