Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Toto môže urobiť len zviera: Spútala 5-ročné dievčatko a sledovala, ako zomiera od smädu

Jennifer Wenischová na súde v roku 2021.
Jennifer Wenischová na súde v roku 2021. (Zdroj: YouTube/faz)

MNÍCHOV - Nemku Jennifer Wenischovú odsúdil súd v Mníchove do väzenia za otrasné činy spáchané v rámci jej aktivít pre Islamský štát. V roku 2015 spáchala zverstvá na 5-ročnej otrokyni a spolu s manželom spôsobili jej smrť v agónii. Teraz ženu odsúdili.

Jennifer Wenischová z mesta Lohne v Dolnom Sasku sa k Islamskému štátu pridala v roku 2015 a jej účasť v organizácii súvisela s tzv. samozvanou mravnostnou políciou pôsobiacou v oblastiach kontrolovaných IS.

archívne video

Zbesilá jazda ulicami Trnavy, vodič nerešpektoval vôbec nič (Zdroj: FB/Polícia SR - Trnavský kraj)

Člen IS z Nemecka sledoval agóniu 5-ročnej otrokyne

V auguste 2015 si Wenischová a jej vtedajší manžel, tiež bojovník IS, kúpili päťročné dievčatko a jej matku ako otrokyne. Dvojica sa na nich dopustila krutých násilných činov a jeden z nich sa bohužiaľ skončil tragicky.

Nemecká žena spútala päťročnú otrokyňu a nechala ju zomrieť na páliacom slnku. Mal to byť trest za to, že dieťaťu premokla posteľ. Dievča zomieralo od smädu a Wenischová pozorovala jej agóniu. Wenischová sa navyše údajne vyhrážala matke dievčaťa zbraňou, keď prosila o milosť pre svoju dcéru, píše Daily Mail.

Počas súdneho procesu sa Jennifer Wenischová snažila obviniť svojho manžela a tvrdila, že je zodpovedný za osud dievčaťa. Súd však konštatoval, že aj ona je vinná a zodpovedná za smrť päťročného dieťaťa.

29. augusta vyniesol Vyšší krajinský súd v Mníchove konečný verdikt. Jennifer Wenischová bola odsúdená na 14 rokov väzenia. Tak skončil proces, ktorý vyvolal pobúrenie nielen v Nemecku, ale aj na medzinárodnej úrovni.

Matka dievčaťa, ktoré vyslobodili zo zajatia, bola jedným z kľúčových svedkov procesu. Jednou z členiek tímu zastupujúceho matku tragicky zosnulej dievčiny bola Amal Clooneyová, manželka obľúbeného herca Georgea Clooneyho, ale aj aktívna ľudskoprávna aktivistka.

Viac o téme: DieťaSmrťSmädTrestOtrokyňaSúd NemeckoIslamský štát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu