Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Beštia s tvárou anjela: Súd uznal zdravotnú sestru vinnou z vrážd siedmich bábätiek! Strašné, čoho bola schopná

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Súdna porota v anglickom Manchestri uznala v piatok zdravotnú sestru Lucy Letbyovú vinnou z vrážd siedmich bábätiek a z pokusu o vraždu šiestich ďalších. Sestra pracovala s chorými a predčasne narodenými deťmi na novorodeneckom oddelení nemocnice. Informovala o tom tlačová agentúra AFP.

archívne video

Mužovi (37) nepredĺžili nájom: Podpálil byt s piatimi ľuďmi a bábätkom! Hrozí mu výnimočný trest (Zdroj: Polícia ČR)

Súd s Letbyovou (33) sa začal vlani v októbri. Podľa obžaloby obetiam injekčne zavádzala vzduch do ciev, prekrmovala ich mliekom a podávala nadmerné množstvo inzulínu. Súdna porota dospela k verdiktu po 22 dňoch zvažovania. Letbyovú zatkli po sérii úmrtí na novorodeneckom oddelení nemocnice Grófky z Chesteru na severozápade Anglicka od júna 2015 do júna 2016. Opakovane poprela, že ubližovala deťom.

Lucy Letby
Zobraziť galériu (3)
Lucy Letby  (Zdroj: SITA/Cheshire Constabulary via AP)

Prokuratúra ju označila za "vypočítavú" ženu, pričom použila metódy zabíjania, po ktorých "neostávalo veľa stôp". Na súde zaznelo, že kolegovia spozorovali súvislosť medzi kolapsom bábätiek a službou Letbyovej. Prokurátor Nick Johnson uviedol, že Letbyová "zmanipulovala" kolegov, aby verili, že séria úmrtí je "len sled nešťastných náhod". Niektorí novorodenci začali mať problémy hneď po odchode rodičov od detskej postieľky.

Lucy Letby
Zobraziť galériu (3)
Lucy Letby  (Zdroj: SITA/Elizabeth Cook/PA via AP)

Posledné obete boli dvaja z trojičiek, ktorých na súde spomínali ako bábätká O, P a Q. Dieťa O zomrelo po návrate Letbyovej z dovolenky, dieťa P zomrelo deň po svojom súrodencovi. Údajne sa pokúsila zabiť aj dieťa Q, ale súd pri tomto obvinení nedokázal dospieť k verdiktu.

Viac o téme: VraždaZdravotná sestraBábätkáBritániaSúdna porota
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu