Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Čašníci v obľúbenom letovisku sa zbláznili: Neuveríte, koľko si účtujú za kocku ľadu!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

PALMA DE MALLORCA - Kocky ľadu po 20 centov - na Malorke sa niektoré reštaurácie snažia prekvapiť turistov nečakanými dodatočnými nákladmi, varuje organizácia na ochranu spotrebiteľov Consubal. Postihnutí sú najmä cudzinci, ktorých jazykové znalosti sú zneužívané.

Z dôvodu vysokej návštevnosti Malorky sa niektorí majitelia reštaurácií a barov snažia preniesť nezvyčajné dodatočné náklady na hostí, ako uvádza organizácia na ochranu spotrebiteľov Consubal podľa „Mallorcamagazin“. Ako príklad uvádza spoplatnenie kociek ľadu, ktoré sa zvyčajne neúčtujú samostatne. V rôznych reštauráciách na Baleárskych ostrovoch sa v poslednom čase účtovalo až 20 centov za kus.

archívne video

Počas dovolenky v Turecku si môžete užiť aj poriadny adrenalín (Zdroj: Zoznam / ako)

Consubal zdôrazňuje, že hostia majú právo odmietnuť takéto platby, pretože všetky ceny musia byť uvedené na jedálnom lístku. Príplatky si občas pýtajú aj za olivy, chlieb, majonézu či dokonca príbor. Hostia si tieto náklady často všimnú až pri predložení účtu.

Niektorí krčmári využívajú turistov

Niektorí majitelia reštaurácií sa špecializovali na to, že prekvapia najmä zahraničných turistov dodatočnými nákladmi na účte. Nevedomosť a slabé jazykové znalosti cudzincov využívajú na zisk. To zahŕňa aj premrštené ceny jedál a nápojov, ktoré sú na jedálnom lístku.

Consubal upozorňuje, že každé ubytovacie zariadenie je povinné mať pripravené reklamačné formuláre. Hostia si ich môžu vyžiadať a vyplniť, ak majú pocit, že sa s nimi v reštaurácii alebo bare zle zaobchádzalo.

Viac o téme: TuristiPoplatokúčetMalorkaKocka ľadu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu