Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

VIDEO Na Tenerife evakuovali už vyše 26-tisíc ľudí: Požiar sa nebezpečne šíri

Požiar na Tenerife
Požiar na Tenerife (Zdroj: SITA/AP Photo/Arturo Rodriguez)

MADRID - Lesný požiar, ktorý nekontrolovane horí na španielskom ostrove Tenerife, si už zrejme vyžiadal evakuáciu vyše 26.000 ľudí. Takýto odhad zverejnili v sobotu tamojší záchranári, informuje TASR podľa správy agentúry AFP.

"Predbežné odhady naznačujú, že evakuovaných mohlo byť už vyše 26.000 ľudí," napísala záchranná služba na platforme X, donedávna známej ako Twitter. Večer predtým miestne úrady uvádzali, že od utorňajšieho večera, keď požiar vypukol, bolo evakuovaných len približne 4500 ľudí.

Galéria: Pre nebezpečný požiar na Tenerife spustili masívne evakuácie

Požiar sa však počas uplynulej noci značne rozšíril v dôsledku silného vetra a teplôt, ktoré boli vyššie, než sa očakávalo. Táto skutočnosť si vynútila evakuáciu ďalších prinajmenšom piatich obcí v severnej časti tohto ostrova. Presný počet evakuovaných tamojšie úrady bezprostredne vyčísliť nevedeli. Varovali však, že ak sa plamene budú ďalej šíriť, zrejme dôjde aj k ďalším evakuáciám.

Požiar je považovaný za zrejme jeden z najhorších na tomto ostrove za ostatných 40 rokov. Len do piatkového večera tam podľa miestnych úradov zachvátil plochu z rozsahom približne 5000 hektárov.

Viac o téme: PožiarEvakuáciaŠpanielskoTenerife
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu