Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Požiar na Tenerife stále nie je pod kontrolou: Evakuovaných bolo cez 12-tisíc ľudí

Požiar na Tenerife Zobraziť galériu (2)
Požiar na Tenerife (Zdroj: SITA/AP Photo/Arturo Rodriguez)

MADRID - Rozsiahly lesný požiar na španielskom ostrove Tenerife stále nie je pod kontrolou, hoci sa podľa hasičov v noci mierne zlepšilo počasie. Miestne úrady dnes uviedli, že kvôli ohňu evakuovali vyše 12-tisíc ľudí. Výrazne tak revidovali svoj predchádzajúci odhad, podľa ktorého sa evakuovalo zhruba 26-tisíc ľudí, napísala agentúra Reuters

V sobotu večer úrady oznámili, že požiar spustošil územie s rozlohou vyše 8000 hektárov. Obľúbené turistické oblasti však zatiaľ nezasiahol a obe letiská na ostrove pokračujú v obvyklej prevádzke, píše Reuters. 

Požiar nezničil žiadne domy

Premiér regionálnej vlády Kanárskych ostrovov Fernando Clavijo uviedol, že vďaka najväčšiemu nasadeniu hasičov v histórii ostrova zatiaľ požiar nezničil žiadne domy. Šéfka samosprávy ostrova Tenerife Rosa Davila dnes oznámila, že "ničivý" požiar si vyžiadal ďalšiu evakuáciu. Požiar vypukol v stredu v hornatom národnom parku v oblasti sopky Teide a rýchlo sa rozšíril.

Požiar na Tenerife
Zobraziť galériu (2)
Požiar na Tenerife  (Zdroj: SITA/AP Photo/Arturo Rodriguez)

Požiare na Kanárskych ostrovoch sú bežné, väčšinou sa im ale nedostane toľko pozornosti, pretože ich hasiči rýchlo dostanú pod kontrolu. Teraz je situácia iná, pretože šíreniu ohňa pomáhajú vietor a vyschnutá vegetácia. Oblasť je tiež ťažko prístupná po zemi a hasiči sa musia spoliehať predovšetkým na lietadlá.

Viac o téme: PožiarEvakuáciaTenerife
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu