Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Izraelskí vojaci zabili počas razie na Západnom brehu dvoch Palestínčanov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

RAMALLÁH - Izraelskí vojaci zabili v utorok ráno na okupovanom západnom brehu Jordánu dvoch Palestínčanov, uviedlo palestínske ministerstvo zdravotníctva. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AFP, podľa ktorej ide o prvú akciu armády so smrteľnými následkami v oblasti Jericha za niekoľko mesiacov.

Ministerstvo zdravotníctva spresnilo, že obeťami sú muži vo veku 16 a 25 rokov, ktorí utrpeli strelné poranenia hrudníka. Izraelská armáda túto udalosť bezprostredne nekomentovala. Predchádzajúca razia sa v Jerichu, starobylom meste v údolí Jordánu, ktoré sa nachádza blízko Mŕtveho mora, odohrala 1. mája.

Izrael okupuje Západný breh od Šesťdňovej vojny v roku 1967. S výnimkou anektovaného východného Jeruzalema tam žijú približne tri milióny Palestínčanov a v osadách, považovaných podľa medzinárodného práva za nelegálne, aj 490.000 Izraelčanov. Tento rok prišlo v izraelsko-palestínskom konflikte podľa údajov agentúry AFP získaných z oficiálnych zdrojov o život 216 Palestínčanov, ako aj najmenej 28 Izraelčanov, jeden občan Ukrajiny a jeden Talian.

Viac o téme: VojaciIzraelPalestínčania
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu