Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

AKTUÁLNE FOTO Masívny požiar haly pri diaľnici D5: Cestu museli uzavrieť v oboch smeroch

Požiar pri D5
Požiar pri D5 (Zdroj: Facebook/Sme šoféri z povolania a pomáhame si navzájom Officiál Fanpage)

PRAHA - V obci Žebrák v Stredočeskom kraji horí hala, v ktorej sa vyrábajú plastové komponenty do áut. Hasiči vyhlásili najvyšší stupeň poplachu. Polícia z dôvodu bezpečnosti uzavrela v oboch smeroch diaľnicu D5, v blízkosti ktorej sa priemyselný areál nachádza. Uviedla to na sociálnej sieti X.

"S ohľadom na bezpečnosť motoristov sme z dôvodu požiaru haly na výrobu plastov v obci Žebrák uzavreli diaľnicu D5, a to v úseku 34. – 41. km v oboch smeroch," spresnila polícia. Obchádzka vedie po ceste 605.

Požiar vypukol podľa servera Novinky.cz pred jedenástou hodinou dopoludnia a na mieste zasahuje 33 jednotiek hasičov. Podľa stanice ČT24 budú chemici na mieste merať koncentráciu splodín v ovzduší. Pre hustý čierny dym hasiči odporúčajú nevetrať.

 

‼️Aktuálně: Uzavřena dálnice D5! S ohledem na bezpečnost motoristů z důvodu požáru haly na výrobu plastů v obci Žebrák...

Posted by Sme šoféri z povolania a pomáhame si navzájom Officiál Fanpage on Monday, August 14, 2023

"Je to požiar haly v plnom rozsahu a je možné, že sa ešte rozšíri na ďalšie haly. Zásah je rozdelený na štyri úseky. Dym sa šíri aj smerom na diaľnicu D5," uviedol hovorca stredočeských hasičov Jan Sýkora. Tí na sociálnej sieti potvrdili, že hala sa už čiastočne zrútila. Podľa hovorkyne záchranárov Moniky Novákovej sa pri zásahu ľahko zranili traja hasiči.

"Tým, že sa hala začala postupne rúcať sama do seba, museli sme zmeniť taktiku na takzvanú obranu. To znamená, že stojíme okolo a snažíme sa udržať všetky plamene na tom mieste, kde práve horia," vysvetlil postup zásahu Sýkora. Táto taktika bude podľa jeho slov pretrvávať, až kým intenzita požiaru nedovolí hasičom vstúpiť do zrútenej konštrukcie. Tí na sociálnej sieti neskôr potvrdili, že pri hasení pomôže aj vrtuľník Black Hawk.

Hovorkyňa záchranárov Monika Nováková podľa servera Novinky.cz uviedla, že sa pri zásahu ľahko zranili traja hasiči. Hovorca hasičov to však neskôr upresnil - dvaja z nich sa podľa jeho slov nezranili, ale prehriali.

Viac o téme: HalaPožiarDiaľnicaČeskoD5
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu