Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Nešťastie v Rakúsku: Muž (65) utrpel vážne zranenia pri nehode na sedačkovej lanovke v horách

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/Bundesheer via AP)

VIEDEŇ - Muž utrpel vážne zranenia pri štvormetrovom páde zo sedačkovej lanovky na vrchu pri rakúskej obci Andeslbuch, keď sa jeho sedačka na lane uvoľnila, informovala v piatok večer polícia. Správu priniesla v sobotu tlačová agentúra DPA.

Vážne zraneným je 65-ročný nemecký dovolenkár z juhonemeckej spolkovej krajiny Bavorsko. Na horskej sedačkovej lanovke sa viezol so spoločníkom smerom dolu z vrchu pri Andeslbuchu. Obec sa nachádza v rakúskej spolkovej krajine Vorarlbersko.

archívne video Havária lanovky v Taliansku

Havária lanovky v Taliansku (Zdroj: Profimedia)

Muž dopadol na príjazdovú cestu

Jeho dvojsedačka sa uvoľnila a kĺzala po nosnom lane, až vrazila do sedačky nižšie, kde sedeli dvaja ďalší pasažieri. Náraz spôsobil, že muž skĺzol pod bezpečnostnú tyč. S pomocou ďalšieho pasažiera sa dokázal takto udržať niekoľko ďalších minút. Potom spadol na strmú lúku, kĺzal sa ešte asi štyri metre dolu svahom a dopadol na príjazdovú cestu, uviedla polícia.

Vážne zranený muž pochádza z Mníchova, dodal v sobotu policajný hovorca. Ďalší traja účastníci nehody sú tiež Nemci. Dvaja z nich utrpeli ľahké zranenia. Šesťdesiatpäťročného seniora previezli vrtuľníkom do nemocnica v susednom Švajčiarsku. Prevádzku lanovky až do odvolania pozastavili.

Iná nehoda na lanovke sa stala v piatok v rakúskej spolkovej krajine Tirolsko. Žena vo veku 75 rokov zo severonemeckého mesta Hanover sa viezla s vnučkou smerom hore na horský masív Wilder Kaiser. Žena otvorila bezpečnostnú tyč tesne pred príchodom do cieľa, ale údajne stratila rovnováhu a spadla z výšky 1,5 metra na betónovú dlážku. Utrpela niekoľko poranení tváre.

Viac o téme: LanovkaHoryZraneniaRakúsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu