Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Na niekoľkých úsekoch riek v Maďarsku platí tretí stupeň povodňovej aktivity

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: gettyimages.com)

BUDAPEŠŤ - Na niekoľkých úsekoch riek Dráva, Mura a Rába na západe Maďarska platí vo štvrtok tretí stupeň povodňovej aktivity. Na Dráve pri obci Drávaszabolcs očakávajú vodohospodári kulmináciu ešte vo štvrtok, pričom hladina rieky sa môže priblížiť k rekordným hodnotám. S odvolaním sa na server hirado.hu o tom informuje spravodajca TASR v Budapešti.

Na úseku Drávy v Baranskej stolici vodohospodári nepretržite monitorujú povodňovú situáciu. Hladina rieky na jednom úseku vo štvrtok dosiahla 560 centimetrov, v noci stúpla o vyše 20 centimetrov a môže kulminovať až pri 600 centimetroch. Tretí, teda najvyšší stupeň povodňovej pohotovosti platí na viacerých úsekoch Drávy, Mury a Ráby, a to v celkovej dĺžke niekoľkých stoviek kilometrov.

"Veľa vodohospodárov muselo byť preradených z iných častí krajiny, napríklad zo Szolnoku, Baje či Segedína, aby pomáhali v povodí Drávy a pred pár dňami aj v povodí Mury," povedala hovorkyňa Celoštátneho vodohospodárskeho riaditeľstva (OVF) Gabriella Siklósová. Na rieke Rába očakávajú kulmináciu pri Győri vo štvrtok v nočných hodinách. Popoludní tam uzatvorili nábrežia.

Viac o téme: RiekyTretí stupeň povodňovej aktivityMaďarsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu