Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Šok v obchode s potravinami! Zákazník začal vyhadzovať tovar, následne ho zbili palicou: Toto tu máme každý deň, tvrdia zamestnanci

Zamestnanci obchodu v Kalifornii sa porátali so zlodejom po svojom. Teraz sú podozriví z napadnutia Zobraziť galériu (2)
Zamestnanci obchodu v Kalifornii sa porátali so zlodejom po svojom. Teraz sú podozriví z napadnutia (Zdroj: YouTube/Fox 11 Los Angeles)

STOCKTON – Americké mesto ležiace v Kalifornii má už roky problémy s vandalmi, ktorí si dovoľujú čoraz viac. Problémom je zákon, ktorý ich prehrešky rieši v väčšine prípadov len ako priestupok. Pri poslednom incidente to už zamestnanci nevydržali a zákazník si to poriadne odskákal.

archívne video

Mladík ukradol luxusný Jaguar za 31-tisíc eur: Z toho, čo s ním urobil, zostáva rozum stáť (Zdroj: Polícia ČR)

V kalifornskom Stocktone došlo v miestnom obchode 7-Eleven k veľkému konfliktu medzi zákazníkom a zamestnancami. Istému Louisovi Bentonovi, ktorý v tom čase v obchode nakupoval, sa podarilo zaznamenať tento incident na videu a dokonca aj to, čo mu predchádzalo. Informuje o tom Fox News.

Začal vyhadzovať tovar 

Zákazník prišiel do obchodu s modrou šatkou na hlave, ktorou mal zahalenú aj časť tváre. Z nezmyselných dôvodov chytil do rúk odpadkový kôš a začal doň vyhadzovať všetky cigarety z regálu. Zamestnanci obchodu sa na to nemohli pozerať. Keď sa ho spýtali, čo to stvára a chceli mu kôš zobrať, rýchlo presunul ruku k zadnému vrecku a začal sa vyhrážať, že keď ho nenechajú, všetkých ich tam vystrieľa. 

Keď sa násilník presunul ďalej, opäť sa mu pokúšali vytrhnúť odpadkový kôš z rúk. Náhle však spoza neho vybehol ďalší zamestnanec s palicou v ruke. Zákazník padol na zem. Jeden zamestnanec ho držal a druhý ho bil palicou. Po chvíli sa situácia upokojila. Násilník sa dokonca priznal, že žiadnu zbraň nemá. 

Pravidelne 

Podľa Bentona boli zamestnanci odvážni, pretože keď ho začali biť, ešte netušili, že násilník v skutočnosti žiadnu zbraň nemá. "Bolo to odvážne a myslím, že spravili dobre, keď sa začali takto brániť. Pre niektorých to bolo možno až brutálne, ale zamestnanci už boli vytočení z podobných situácii. Vo večerných hodinách sa skupinka grázlov pravidelne zhromažďuje pred obchodom a vždy chodí potom jeden z nich kradnúť. Bez zaplatenia odišli už najmenej desaťkrát," priblížil. 

Sám Benton si v oblasti otvoril obchod s oblečením, takže úplne chápe, prečo nedokázali zamestnanci 7-Eleven udržať nervy na uzde. Keď otvoril obchod, netrvalo dlho a grázli mu vybili všetky okná a vykradli ho. "Všetci vieme, čo sa tu deje. Zákazník príde do obchodu, pristúpi kregálu a začne si dávať potraviny do ruksaku. Keď chce potom odísť, ochranka sa ho nemôže ani dotknúť, pretože taký je zákon. Jediné, čo vieme v takejto situácii spraviť, je volať na políciu. Lenže úrady sú zaneprázdnené inými vecami, takže takéto prípady odsúvajú na bok," vysvetlil. 

Zlodej v práve 

Polícia štátu Kalifornia však musela postupovať v súlade so zákonom, podľa ktorého sú indický zamestnanci obchodu 7-Elelven podozriví z napadnutia. V súčasnej dobe ešte nikoho nezatkli. "Muž s modrou šatkou vošiel do obchodu 7-Eleven opakovane v časovom úseku 24 hodín. V prvom prípade sa snažil ukradnúť tovar," dodala polícia. Okresný prokurátor Ron Freitas povedal, že dvaja zamestnanci 7-Eleven nemali nikdy problém so zákonom. 

Šok v obchode s
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Pokiaľ ukradnutý tovar v Kalifornii nepresiahol sumu 950 dolárov, je to považované za priestupok a nie trestný čin. V roku 2014 o ňom hlasovali sami voliči. "V podstate to legalizovalo krádeže a otvorené užívanie drog v Kalifornii, čo vyvrcholilo takýmito lúpežnými prepadmi," povedal bývalý poslanec Kevin Kiley. "Zákon denne zvyšuje množstvo krádeží v obchodoch a znižuje schopnosť našich orgánov činných v trestnom konaní brať na zodpovednosť tých, ktorí sú za takéto činy zodpovední," reagoval na prípad starosta Stocktonu Kevin Lincoln. 

Viac o téme: ZákonKaliforniaUSAKrádežKrimiStockton7-Eleven
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu