Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Prípad, aký nemá obdobu: Muž (40) odpálil bombu na policajnom aute! VIDEO strašnej rany

Útok na auto českej polície. Civilista zapaľuje bombu priamo na čelnom skle vozidla.
Útok na auto českej polície. Civilista zapaľuje bombu priamo na čelnom skle vozidla. (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

AŠ – Česká polícia sa už stretla s mnohými prípadmi, kedy občania porušovali zákon. V tomto prípade sa však stala obeťou násilníka a maniaka, ktorý nemal žiadny problém odpáliť nálož priamo na zaparkovanom policajnom aute. Počas incidentu ho navyše zachytila aj priemyselná kamera.

archívne video

Motocyklista letel po vozovke viac ako 300 km/h (Zdroj: YouTube/Policie ČR)

V českom meste Aš sa vo štvrtok 3. augusta odohral útok proti mužom zákona. Istý muž (40) priložil na čelné sklo jedného z policajných vozidiel podomácky vyrobenú nálož. Následný výbuch zdemoloval všetko v okruhu jedného metra.

 

Podľa Policie ČR mal v deň incidentu prísť k policajnej stanici v meste Aš neznámy muž (40). Pod kapotu pri čelnom skle vložil podomácky vyrobenú nálož, zapálil ju a z miesta činu utiekol. Následný výbuch zalarmoval celé okolie. Neďaleká priemyselná kamera zachytila celý incident. "Výbuch poškodil kapotu služobného vozidla, motorovú časť, čelné sklo a palubnú dosku. K vozidlu boli privolaní hasiči, ktorí zabránili vzniku požiaru," uviedol hovorca polície Jakub Kopřiva.

Muž odpálil bombu na policajnom aute (Zdroj: Facebook/Policie České republiky)

Kriminálnik má na svedomí aj vedľa parkujúce druhé policajné vozidlo, ktoré patrilo nemeckej polícii. Na základe svojho vzdelania si musel byť vedomý, že výbuch môže spustiť reťazovú reakciu. Po incidente sa našťastie neobjavili žiadne zranenia. 

Hrozí mu väzenie

Hliadka zadržala podozrivého zhruba za hodinu. Muž bol obvinený zo všeobecného ohrozenia a násilia proti orgánu verejnej moci. Súd ho následne poslal do väzby. Hrozí mu až osem rokov vo väzení. "Policajtom uviedol, že jedným z dôvodov, prečo poškodil služobné vozidlo, sú osobné problémy," povedal hovorca na záver. 

 

Viac o téme: VýbuchBombaútok Česká republikaPolicajné vozidloKrimiPolicie České republiky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu