Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Vodca KĽDR počas troch dní robil inšpekcie v továrňach na výrobu zbraní

Severokórejský vodca Kim Čong-un Zobraziť galériu (2)
Severokórejský vodca Kim Čong-un (Zdroj: TASR/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP)

SOUL - Severokórejský vodca Kim Čong-un vykonal inšpekciu najdôležitejších zbrojárskych závodov v KĽDR vrátane tých, ktoré vyrábajú náboje pre veľkokalibrové raketomety a motory strategických riadených striel, uviedli v nedeľu štátne médiá podľa agentúry Jonhap.

Trojdňová inšpekcia, ktorá sa skončila v sobotu, sa uskutočnila týždeň po tom, ako sa Kim 27. júla zúčastnil na vojenskej prehliadke pri príležitosti 70. výročia prímeria v kórejskej vojne. Na prehliadke dal Kim prezentovať aj severokórejské medzikontinentálne balistické rakety a bezpilotné lietadlá, podotkla agentúra Jonhap.

Kim Čong-un
Zobraziť galériu (2)
Kim Čong-un  (Zdroj: SITA/AP/Korean Central News Agency/Korea News Service)

Podľa oficiálnej severokórejskej Kórejskej ústrednej tlačovej agentúry (KCNA) Kim navštívil továrne, aby sa "oboznámil s realizáciou hlavného cieľa politiky strany v oblasti muničného priemyslu" a stanovil nové ciele, napríklad modernizáciu zbraní. Počas návštevy továrne vyrábajúcej motory strategických riadených striel a ozbrojených bezpilotných lietadiel Kim vyzval na "neustále zvyšovanie výkonu a spoľahlivosti motora" a "rýchle rozšírenie jeho výrobnej kapacity", uviedla KCNA. Kimova prehliadka v hlavných zbrojárskych závodoch sa uskutočnila v čase, keď Južná Kórea a Spojené štáty plánujú tento mesiac usporiadať každoročné letné cvičenie Ulchi Freedom Shield.
 

Viac o téme: VýrobaZbraneTovárneKim Čong-unSeverná KóreaKĽDRInšpekcie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu