Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

VOJNA na Ukrajine Deň päťstodvadsiaty druhý (28. júla 2023)

Vladimir Putin počas plenárneho zasadnutia na rusko-africkom summite v Petrohrade Zobraziť galériu (5)
Vladimir Putin počas plenárneho zasadnutia na rusko-africkom summite v Petrohrade (Zdroj: Twitter/NEXTA)

ODESA - Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vo štvrtok navštívil historický Katedrálny chrám Premenenia Pána v juhoukrajinskom prístavnom meste Odesa, ktorý bol pred niekoľkými dňami poškodený v dôsledku ruských útokov, informuje agentúra AFP. Situáciu sledujeme online.

Naživo z Ukrajiny

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 520

Súhrn vojny na Ukrajine - deň č. 520 (Zdroj: Facebook/ General Staff of the Armed Forces of Ukraine)

ONLINE

21:52 Rada Európskej únie v piatok rozhodla o uvalení sankcií voči siedmim Rusom a piatim subjektom spojeným s prevádzkou webovej stránky RRN (Recent Reliable News), ktorá podľa Únie skresľuje informácie a šíri propagandu na podporu vojny Ruska proti Ukrajine.

21:40 "Urobíme všetko pre to, aby sme priviedli Rusko k plnému trestu za agresiu a teror voči našim ľuďom. Tento bastard bude braný na zodpovednosť," napísal ukrajinský prezident.

20:50 Ruská raketa v piatok zasiahla bytovku v ukrajinskom meste Dnipro, oznámil na platforme Telegram poslanec parlamentu Olexandr Bakumov. Informovala o tom agentúra Reuters. Podľa agentúry AFP pri tom utrpeli zranenia tri osoby.

20:35 Je ohlásený raketový útok Rusov na viacposchodový dom v meste Dnipro. Podrobnosti zatiaľ nie sú známe.

19:55 Video z následkov dnešného útoku na budovu ministerstva vnútra v Donecku.

19:02 Šéf Kremľa Vladimir Putin v piatok zopakoval svoje tvrdenie, že Moskva je pripravená na rokovania s Ukrajinou, no Kyjev ich podľa jeho slov odmieta. V piatok to uviedol denník The Guardian.

18:50 Moment raketového útoku na centrum Taganrogu.

17:40 Piatkový výbuch v ropnej rafinérii v ruskom meste Samara zrejme spôsobila bomba. Vyhlásil to zástupca samarského volebného obvodu v Rade federácie ruského Federálneho zhromaždenia Alexandr Chinštejn, informuje britská stanica Sky News.

17:25 Vedúci ruskej väznice v okupovanej obci Olenivka v Doneckej oblasti a jeden z jeho podriadených boli obvinení z fyzického, sexuálneho a psychického zneužívania ukrajinských vojakov, ktorí sú tam zadržiavaní, informovala ukrajinská generálna prokuratúra.

17:00 Šéf súkromnej žoldnierskej Wagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin, ktorý sa v júni neúspešne pokúsil o vzburu proti veleniu ruskej armády, označil vojenský puč v Nigeri za "dobrú správu" a ponúkol služby svojich bojovníkov pri znovunastolení poriadku v tejto západoafrickej krajine.  Informuje agentúra Reuters.

16:50 Ruské ministerstvo obrany obvinilo v piatok Ukrajinu z "teroristického útoku" raketou zem-vzduch na ruské mesto Taganrog, ležiace na pobreží Azovského mora približne 50 kilometrov od ukrajinských hraníc. Ruská armáda raketu údajne zostrelila, avšak jej zvyšky dopadli na mesto v Rostovskej oblasti. Informuje o tom britská stanica Sky News.

"Kyjevský režim vykonal teroristický útok na obytnú infraštruktúru mesta Taganrog protilietadlovou raketou systému S-200, pozmenenou na útočnú verziu," píše sa vo vyhlásení ruského ministerstva obrany, z ktorého cituje Sky News.

16:20 Najmenej 15 ľudí ľudí utrpelo zranenia pri výbuchu v ruskom meste Taganrog, ležiacom na pobreží Azovského mora približne 50 kilometrov od hraníc s Ukrajinou. K explózii došlo na hlavnom námestí a poškodená je nižšia bytovka. Podľa ruských médií tam dopadla raketa, informuje britská stanica Sky News.

Viac o téme: RuskoVladimir PutinVolodymyr ZelenskyjVojna na Ukrajine
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu