Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

AKTUÁLNE Ďalší dovolenkári v ohrození: Požiare zachvátili už aj oblasť pri chorvátskom Dubrovniku!

Ničivé požiare sa vyskytli už aj v Chorvátsku Zobraziť galériu (4)
Ničivé požiare sa vyskytli už aj v Chorvátsku (Zdroj: Facebook/Vatrogasci - 193)

DUBROVNIK - Stovky hasičov bojujú s požiarmi v Chorvátsku, kde sa plamene priblížili až na 12 kilometrov k Dubrovniku. Informuje o tom agentúra Reuters, podľa ktorej boli v krajine nasadené aj hasiace lietadlá.

Hasiči bojovali v utorok večer s prírodnými požiarmi v oblasti južne od chorvátskeho Dubrovníka na pobreží Jadranského mora. Vyslaniu hasiacich lietadiel však bránil silný vietor. TASR informuje podľa agentúry Reuters.

Slovenskí hasiči pokračujú v boji s požiarom na gréckom ostrove Rodos (Zdroj: Facebook/Hasičský a záchranný zbor)

"Hurikánový južný vietor, ktorý fúka v Dubrovnícko-Neretvianskej župe, poháňa šírenie požiaru na otvorenom priestranstve v oblasti letoviska Dubrovnik Plat," uviedol na svojej webovej stránke chorvátsky protipožiarny zbor (HVZ). Oblasť zasiahnutá požiarom sa nachádza len 12 kilometrov od Dubrovníka, hlavnej turistickej destinácie v Chorvátsku.

Proti požiarom v regióne bojuje na 130 hasičov z rôznych častí Chorvátska. Okolo 65 hasičov sa snaží zvládnuť ďalší požiar v oblasti Splitu. Dve hasiace lietadlá Canadair, ktoré im mali pomáhať, sa pre silný vietor museli vrátiť, informoval HVZ. "V týchto chvíľach nie sú budovy ohrozené," dodal.

Viac o téme: OheňPožiareChorvátsko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu