Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Havária lietadla v Sudáne si vyžiadala deväť obetí vrátane štyroch vojakov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP/Satellite Maxar Technologies)

KÁHIRA - Deväť osôb prišlo v nedeľu večer o život pri havárii civilného lietadla na východe Sudánu. Medzi obeťami boli aj štyria vojaci. Informuje agentúra AP.

Armáda uviedla, že lietadlo typu Antonov sa zrútilo krátko po štarte z letiska v meste Port Sudan. Za príčinu označila technickú poruchu, podrobnosti však neposkytla. Dodala, že jedno dieťa nehodu prežilo. Sudán od apríla sužuje vojenský konflikt, ktorý rozpútali dvaja znepriatelení generáli - Abdal Fattáh Burhán na čele regulárnej sudánskej armády a jeho bývalý zástupca Muhammad Hamdán Daklú, ktorý je vodcom polovojenských Síl rýchlej podpory (RSF).

Bojiská

Hlavné mesto Chartúm a ďalšie mestá sa zmenili na bojiská. Podľa sudánskeho ministra zdravotníctva zahynulo viac než 3000 ľudí a ďalších viac než 6000 utrpelo zranenia. Lekári a aktivisti uvádzajú, že skutočný počet obetí môže byť vyšší. Boje medzi znepriatelenými stranami v Sudáne vyvolal dlhotrvajúci politický pat po vojenskom prevrate v roku 2021. Od vypuknutia konfliktu boli vysídlené viac než tri milióny ľudí.

Viac o téme: HaváriaLietadloúmrtieSudán
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu