Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Zvrat v prípade mŕtveho Čecha v hotelovej izbe: Vražda? V Tunisku podozrievajú jeho manželku!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA/AP Photo/Riadh Dridi)

MONASTIRE - Češka, ktorá nahlásila na tuniskej polícii, že v hotelovej izbe našla svojho mŕtveho manžela, je aktuálne vo väzbe a v pondelok ju čaká súd. Tuniské orgány ju totiž podozrievajú z manželovej vraždy.

Namiesto pohodovej dovolenky, sa začalo skutočné peklo. Češku, ktorá našla bezvládne telo svojho manžela vo štvrtok 20. júna v hotelovej izbe, tuniská polícia podozrieva z jeho vraždy. Krátko po pitve ju zadržali. Na krku jej nebohého manžela údajne našli stopy po štkrtení. Informuje o tom český Blesk.

"Vyšetrujúci súd prvého stupňa v Monastire povolil zadržanie českej päťdesiatročnej turistky pre podozrenie z účasti na vražde jej šesťdesiatročného manžela po tom, čo informovala bezpečnostné orgány o jeho smrti," povedal hovorca tuniských súdov v Monastire Mahdii Farid Ben Jahha. Podozrivej žene pomáha aj česká ambasáda. "Môžeme potvrdiť, že v Tunisku bola zadržaná česká občianka v súvislosti s úmrtím českého občana. Zastupiteľský úrad je v kontakte s miestnymi orgánmi," povedal pre TV Nova hovorca ministerstva zahraničných vecí Daniel Drake. Súd so zadržanou ženou by mal byť v pondelok a je možné, že prípad prevezme aj česká kriminálka. 

archívne video

Policajný prezident Štefan Hamran kritizuje zneužívanie vraždy v Dubnici nad Váhom politikmi (Zdroj: Topky/Maarty)

Takmer presne pred 10. rokmi sa v egyptskej Hurghade sala podobná tragédia. Teraz už odsúdený Petr Kramný tam  tedy zavraždil svoju manželku a malú dcérku. Aj on vtedy sám nahlásil smrť svojich najbližších. České súdy ho potom poslali do väzenia na 28 rokov.

Viac o téme: SmrťVraždaManželiaTunisko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu