Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Neuveriteľný hazard slovenských vodičov: Nepoučili sa ani z Dědečka! Polícia zadržala až 5 opilcov za volantom

Opitá vodička
Opitá vodička (Zdroj: Polícia/SR)

PREŠOV - Ani v deň, kedy sa rozhodovalo o treste pre Dušana Dědečka, ktorý opitý a vo vysokej rýchlosti narazil do zastávky v Bratislave a zabil 5 mladých študentov, sa ľudia nepoučili. Polícia zadržala až päť vodičov, ktorí nafúkali za volantom.

Polícia v Prešovskom kraji zadržala 34-ročnú vodičku, ktorá sa tackala medzi obcami Krásny Brod a Rokytovce. Tam si ju policajti všimli a okamžite zastavili. Podobne išla aj 48-ročná vodička v Bardejove, ktorá nafúkala 1,6 promile. "Obe dámy putovali do cely policajného zaistenia a bolo im vznesené obvinenie pre prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky," informovali policajti. 

V rovnaký deň 57-ročná vodička narazila do auta odstaveného vedľa cesty pred rodinným domom v obci Gregorová Vieska, ušla, no policajti ju vypátrali a nafúkala 2,23 promile. Podľa polície sa vyhovorila, že pila až doma, preto jej bola odobratá krv na ďalšie skúmanie.

"Následne z miesta nehody odišla, ale policajná hliadka ju v krátkom čase vypátrala. Počas kontroly bola podrobená dychovej skúške na zistenie alkoholu a v čase 15:51 hodine jej v dychu namerali 2,23 promile. Policajnej hliadke povedala, že alkohol požila doma po odstavení auta, preto jej bola odobratá vzorka krvi, na ďalšie skúmanie," uviedla polícia.

Čo sa to deje? Ďalší opitý vodič za volantom: Nafúkal viack ako 1,5 promile (Zdroj: Fb/Polícia SR-Prešovský kraj)

 

Opitý a bez dokladov

Vo štvrtok však popíjali aj páni. Polícia zadržala 24-ročného muža, ktorý nafúkal v obci Plešivec 2,33 promile, na pokyn prokurátora mu zaistili auto a vodič už čelí obvineniu pre trestný čin ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a umiestnený bol do cely policajného zaistenia.

Skutočne odvážny bol aj 60-ročný muž, ktorý nafúkal 1,9 promile a navyše bol aj bez dokladov. Aj on skončil v cele, kde čaká na súd. 

Viac o téme: NehodaVodičPolícia Opité vodičky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu