Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Obľúbené letisko je v plameňoch: Poplach a veľká evakuácia, s prevádzkou sa neráta minimálne 2 dni!

Letisko v Catanii je v plameňoch.
Letisko v Catanii je v plameňoch. (Zdroj: Twitter.com/vigilidelfuoco)

CATANIA - Strach a zúfalstvo medzi pasažiermi aj zamestnancami. Asi tak by sa dal popísať začiatok letného pracovného týždňa na letisku v Catanii, kde vypukol požiar, ktorý prinútil personál a cestujúcich k evakuácii. Zatiaľ sa nehlásia žiadne vážne zranenia, no hlásia intoxikáciu ľudí v dôsledku plameňov.

archívne video

Veľký požiar v okolí bratislavského letiska (Zdroj: Topky/Maarty)

Hustý dym, neprehľadná situácia aj veľká evakuácia. Toto všetko zapríčinil požiar na letisku v Catanii na talianskej Sicílii. Informuje o tom talianský portál Fanpage.it. Plamene sa začali šíriť zo spodnej časti letiska. Na sociálnych sieťach je už množstvo fotografií aj videí z incidentu.

S odletmi a príletmi do stredy nepočítajte

Plamene boli dokonca tak rozsiahle, že spôsobili aj výpadok prúdu v budove. Momentálne nie sú na mieste hlásené žiadne vážne zranenia. Letová prevádzka však bola natvrdo pozastavená do stredy 19. júla do 14:00. Oznámila to správcovská spoločnosť letiska. Požiar nastal práve uprostred najhustejšej dovolenkovej sezóny Slovákov.

Teraz bude prebiehať séria technických vyšetrovaní príčin požiaru, ktoré vykonajú úrady a zamestnanci letiska. Nasledovať bude zabezpečovanie konštrukcie letiska, budovy, no aj vyšetrovanie samotného pôvodu požiaru. Všetci ľudia boli z letiska, našťastie, včas evakuovaní.

Viac o téme: PožiarLetiskoTalianskoSicíliaCatania
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu