Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Najmenej dva ľudia zahynuli v Thajsku po zrútení stavebného nosníka v Bangkoku

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images/goncharovaia)

BANGKOK - Najmenej dvaja ľudia zahynuli a osem ďalších sa zranilo po zrútení stavebného nosníka na rušnú cestu v thajskom Bangkoku. V momente pádu sa pod nosníkom nachádzali vozidlá aj chodci, informovala v pondelok thajská verejnoprávna televízia TPBS.

Na videu, ktoré zverejnili thajské úrady, vidno, ako sa obrovská kovová konštrukcia napojená na nedokončené časti diaľnice najskôr zakolísala a následne zrútila. "Zatiaľ nevieme, čo bolo príčinou nehody," povedal v pondelok novinárom guvernér Bangkoku Chadchart Sittipunt. Dodal, že zatiaľ nemá žiadne informácie o prípadných nezvestných osobách, informuje agentúra AFP.

Podporná kovová konštrukcia bola postavená v rámci projektu výstavby vyvýšených diaľničných úsekov, ktoré by mali odľahčiť dlhodobo preťaženú dopravu v thajskej metropole. Zrútený nosník so sebou strhol aj veľkú časť rozostavanej diaľnice Lat Krabang. AFP pripomína, že nehody na thajských stavbách sú pomerne bežným javom. Miestne odbory dlhodobo upozorňujú na nedostatočné bezpečnostné predpisy a nízke mzdy v thajskom stavebníctve.

Viac o téme: StavbaThajskoBangkokNosík
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu